2014’ün 10 mobil trendi ve geleceği


Dünya dur durak bilmeyen bir değişim rüzgârının etkisi altında. Reklam ve pazarlama sektörünün yakından takip ettiği bu değişimi dünyaca ünlü reklam ajansı JWT, bu yıl üçüncü kez yayınladığı ‘2014’ün 10 mobil trendi ve geleceği’(“10 Mobile Trends for 2014 and Beyond”) raporunda yorumladı. Raporda yılın üç büyük etkinliği Mobile World Congress, SXSWI ve Consumer Electronics Show’dan geriye kalan mobil etkileşimle ilgili 10 anahtar trend yer alıyor.

1.Ufukta ‘bütünsel bağlantı’ var

Entegre ve bütüncül sistemler evdeki ,arabadaki cihazların her daim bağlantı halinde olmasını sağlayacak, her bir cihaz diğeriyle uyum içinde çalışacak.

2. Giyilebilir teknolojide patlama yaşanacak

Giyilebilir teknoloji Kickstarter projelerinden kitlelere pazarlanan ürünlere dönüşürken mobil tüm vücuda hâkim olabilen bir deneyim mekanizması haline geliyor. Henüz konuşmak için erken ancak bu dönemde kitlelere ulaşması kesin olan cihazların ve yazılımların dönüşümüne tanıklık edeceğiz.

3. Mobil en önemli ekran oluyor

İnsanların tablet ve akıllı telefonlarında video izleyerek ve okuyarak geçirdiği zaman arttı. Bu nedenle mobil içeriği tüketenlerin başlıca ekranı haline geliyor.

4. Mobil sosyalleşme biçimimizi değiştiriyor

Mobil için geliştirilen sosyal araçlar masaüstü için geliştirilmiş araçların çok ötesine geçiyor ve insanlar artık her zaman olduğundan daha fazla bu araçlarla vakit geçiriyor. Paylaşım ve iletişim geçici, görsel, isimsiz, pasif, halka açık ya da özel olarak birçok farklı formda gerçekleştirilebiliyor. Akıllı telefonlarımız her an bizimle olduğundan bu paylaşım ve iletişim artık kesintisiz sürüyor.

5. Görsel dağarcığa geçiş

Mobil cihazlar görsel dağarcığımızı ve estetik duygumuzu geliştirmemize yardım ediyor. Bunu destekleyen mobil uygulamalarla yazıya duyulan ihtiyaç azalıyor hatta görsel yazının yerini alıyor.

6. Makinelerin desteği

Mobil cihazlar yeteneklerimizi, bilgi birikimimizi geliştirmemize yardım ediyor. Teknoloji evrildikçe kullanıcıdan bir adım önde olarak ihtiyaçlarını önceden tahmin etmeyi de bilecekler. Böylelikle hayatımız artık daha kolay hale gelecek.

7. Gizlilik ve güvenlik korkusu oyunun kurallarını değiştiriyor

Tüketiciler gün geçtikçe dijital verinin siber suçlulara, casuslara, kurumsal takibe ve diğer meraklı gözlere karşı ne kadar korunmasız olduğunu fark ediyor. Bu nedenle önümüzdeki günlerde mobil dünyadaki oyuncular için gizlilik ve güvenlik en önemli öncelik olacak.

8. Makinelere duyulan öfke artıyor

Ekranların hayatımıza bu denli dâhil olması insanlarda korku ve öfke uyandırmaya başladı. Dijital cihazların müdahalesiyle hayatımızdan kaybolup giden duygu yoğunluğu kimilerini endişelendiriyor. Mobil cihazlara duyduğumuz aşk, aşk ve nefret ilişkisine dönüşüyor.

9. Herkesin mobil olması

Mobil markalar akıllı telefonları ve veri paketlerini ucuzlatarak yeni müşteriler kazanmaya çalışıyor. Böylece dünya nüfusu gittikçe daha ‘bağlantılı’ hale geliyor. Böylece yetersiz hizmet alan insanlar ve markaların buluşması için yeni fırsatlar doğuyor.

10. Mobil, eski moda olan her şeyi yıkıyor

Mobil teknoloji tüketici davranışlarını, hizmet ve ürünleri yeniden tanımlıyor. Eskiye takılı kalan şirketlerin iş modellerini inceleyip yeni bir bakış açısıyla değerlendirmesi, tüketicinin değişen alışkanlıklarına ve yeniliklere uyumlu hale getirmesi gerekiyor.

Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder