En akıllı ampul olduğunu iddia eden Alba


En akıllı ampul olduğunu iddia eden Alba, sizi ve evinizi takip ediyor, ışığını otomatik ayarlıyor ve kendi açılıp kapanıyor.

Son zamanlarda ev otomasyonu pazarında ciddi bir hızlanma var. Samsung ve Apple gibi tüm büyük teknoloji markaları bu pastadan pay alabilmek için uğraşıyorlar. Bunların yanında bir de daha küçük ve girişimci firmalar var. Stack ve yeni ürünleri “gerçekten akıllı” ampul Alba da bunlardan biri.
Bir düşünelim, son zamanlarda sıkça görmeye başladığımız akıllı ampuller aslında ne kadar akıllı? Onları uzaktan kumanda edebiliyoruz, açıp kapatabiliyor veya ışığını azaltabiliyoruz. Ama Stack firmasının ürettiği “Alba akıllı ampul” sensörleri sayesinde bunların hepsini kendi kendine yapabiliyor, çoğu zaman hiçbir ayar yapmanıza bile gerek bırakmıyor.
Alba akşam olunca kendi kendine yanabiliyor ve sabah gün doğunca kapanabiliyor. Ayrıca karanlık bir odaya girdiğinizde hareketi algılayıp hemen size yol göstermek için otomatik yanıyor. Fakat becerileri bu kadar da değil. Günün hangi saati olduğuna ve ortam ışığına bakarak, ışık miktarını ve tonunu kendisi ayarlıyor. Mesela siz sabah uyanırken parlak gün ışığı tonları verirken, akşama gelince daha sıcak ve rahatlatıcı bir renge geçebiliyor.
Akıllı ampul Alba tabii ki diğerleri gibi bir akıllı telefon uygulaması ile uzaktan kontrol edilebiliyor ama Stack firması ürünü buna ihtiyaç olmaması için tam otomatik tasarladıklarını belirtiyor. 2015’de piyasaya çıkacak Alba’yı şimdiden önsipariş edebilirsiniz. Stack web sitesi üzerinden 150 Dolar’a iki ampul ve bir merkez üniteden oluşan başlangıç setini ısmarlamanız mümkün.
Ama daha ucuz ve normal ampulleri kullanan pratik bir çözüm istiyorsanız, belki de sesle çalışan Vocca akıllı ampul soketisize daha uygun olabilir.
Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder