Girişimciler için uzman gibi görünmenin yolu


İşinize yeni başlamış olmanıza rağmen müşterilerine alanınızda yetkin olduğunuzu ispatlamak imkansız değil. bunun dört yolunu paylaşıyoruz
İlk işinize başladığınızda tecrübesiz olmanız doğaldır. Ancak bu tecrübesizlik müşterilerinize olumsuz yansıyacaktır. Neticede kimse üzerinden deneyim kazanılan bir deney faresi olmak istemez. Elbette yeni müşteriler ile anlaştıkça bu problem ortadan kalkacaktır. O halde henüz müşteri yokken onlara uzmanlığınızı gösterecek ve bu tavuk-yumurta problemini çözebilecek olan adımlar nelerdir?
İşte 4 strateji: 
1- Dijital kimliğinizi sağlamlaştırın: Sizinle iş yapacak olan potansiyel müşterilerinizin sizi internette aratacağını unutmayın. Bu sebeple internette uzmanlığınızı gösteren küçük kırıntılar bırakmalısınız. Henüz işinizi yeni kurmuş olsanız bile, alanınızda bir amatör olmadığınızı göstermek için konunuz ile alakalı çok sayıda blog entryleri yazabilir, video serileri çekebilirsiniz. Böylece müşterilerinizi etkileyebilirsiniz.
2- Konuşmaktan çekinmeyin: Çeşitli yerlerde seminerler vererek burada konuşmalar yapın. Örnek olarak bir pazarlama ve kariyer koçu olan Angela Lussier bu konularda yerel kütüphanelerde 32 seminer vermişti. Böylece potansiyel müşterilerinin ayağına gelmesnin yanında konusu ile alakalı özgüveni arttı, ve topluluk önünde kendinden daha emin bir şekilde konuşmayı öğrenmiş oldu.
3- Alanınızdaki uzmanları tanıyın: Alanınızda gerçek bir uzman olarak isim yapmadığınız sürece diğer uzmanları ve onların fikirlerini bilmiyor olmak sizin için büyük bir eksi olacaktır. Alanınızın tarihini ve şimdisini araştırmaktan çekinmeyin.
4- Kendinize güvenin: Kendinize yeterince güvenmiyorsanız bile kendinize güveniyormuş gibi gözükmek size artı puan kazandıracaktır. Üstelik daha çok insan sizin bu güveninizi desteklediğinde kendinize daha çok güvenecek, böylece yükselen bir döngüye gireceksiniz.
Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder