Google, Android One tabanlı akıllı telefonlarını 105 dolardan piyasaya sunuyor

Google, bu yılki geliştirici konferansıI/O 2014’te duyurduğu Android One’ı bugün Hindistan’da düzenlenen bir lansman etkinliğinde duyurdu. Google’ın uygulamalar ve Chrome’dan sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Sundar Pichai‘nin tanıttığı Android One işletim sistemini kullanan ilk akıllı telefonlar için 105 dolar (6,399 rupi)  fiyat belirlenmiş.
Hindistan’dan Micromax, Karbonn and Spice Mobiles olmak üzere üç farklı operatörle anlaşan Google, Android One’ı bu yıl sonuna kadar Filipinler, Endonezya ve diğer bazı Güney Asya ülkelerine götürmek istiyor. Android One’ın 2015 yılında daha fazla ülkede piyasaya sunulacağı belirtiliyor.
Çift SIM desteği, 4,5 inç ekran, 1 GB RAM ve 5MP kamera özellikleriyle gelen telefonla Google, Android One için aslında piyasadaki en ucuz Android cihazların 2-3 katı fiyat belirlemiş. Hedef pazarlarından ve fiyatlamasından anlaşılacağı gibi Google, bu telefonlarla alt gelir gruplarını hedefliyor ama Android One’ın misyonu bununla sınırlı değil.
Daha önce burada incelediğimiz Android’in pazardaki fragmantasyonu raporunda öne çıkan notlardan biri de, alt gelir gruplarına hitap eden telefonlarda Android versiyonlarının daha fazla çeşitlilik gösterdiğiydi. Android One’ın hedeflerinden biri bu segmentte daha homojen bir görünüm sağlamak olabilir.
Buna ek olarak Pichai’nin etkinlikte altını çizdiği hedeflerden biri de Hindistan’ın henüz internetle tanışmayan 1 milyar kişilik nüfusunu bağlantılı hale getirmek.
Google tarafından hazırlanan Android One tanıtım videosunu aşağıda görebilirsiniz:
Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder