Lutfhansa’dan 14 Ülke 14 İllüstrasyon Kampanyası


Bu eski bir projeyi (geçtiğimiz Ocak’ta başlamış ve bitmiş) içeriği çok iyi olduğundan haberini yapmak istedim. Bir de Türkiye’den Alperen Kahraman‘ın muhteşem Kapalıçarşı illüstrasyonu da beni gaza getirdi diyebilirim.



14 gün boyunca bütün dünyada gerçekleşen Lufthansa’nın “Passengers on Tour” adlı projesinde, lokal illüstratörlerden 14 adet kendi ülkelerine özel illüstrasyonlar istenmiş. Ve bu illüstrasyonların içine bir adet yolcu koymuşlar. Mikrositede yayınlanan bu illüstrasyonların içindeki yolcuyu bulan kişiler de günlük hediyeler kazanmış. Aynı zamanda Facebook fanlarını Frankfurt’taki Kleinmarkthalle markete davet etmişler ve canlı bir şekilde buradaki Lufthansa yolcusunu bulmalarını istemişler.
Yarışmada kullanılan bu illüstrasyonlar aslında tesadüfi değil. Alman illüstrasyonunda bir teknik olan ve adına “Wimmelbild” denilen bu tarzda, tek bir illüstrasyon içinde birçok hikaye anlatılıyor. Kampanyadaki illüstratörlerden bazıları ise; MUTIJori Van der LindeVicto NgaiJilipollo. Bu arada sanırım kampanyanın ikinci fazı geliyor çünkü Alperen ekibe yeni dahil olmuş. Bakalım yenileri kimler olacak.

Lufthansa commissioned 14 illustrators from around the world to capture a specific destination they fly to. The campaign was brought to life by Serviceplan who had the challenge to come up with an online solution. The idea was the “Passengers on tour” competition using the format of the “Wimmelbild”, a well known form of german illustration which tells many stories in one bustling image. Each day a new destination (illustration) was revealed where the viewers had to find one Lufthansa passenger carrying a bag of suitcase. The participants where able to collect points and take part on daily give-aways. Amongst the 14 illustrators from 14 countries there was MUTIJori Van der LindeVicto NgaiJilipollo etc.


























Kaynak: elmaaltshift
Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder