Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 9’un ilk görüntüleri sızdı

Microsoft’un Windows 9’u bu ay sonunda tanıtması beklenirken yeni işletim sisteminde masaüstüne odaklandığını gösteren bazı videolar sızdırıldı.
WinFuture tarafından paylaşılan videolara bakılırsa Windows 8’in halefi olan yeni Windows sürümü ‘melez’ olmaktan öte masaüstüne ait günlerine geri dönüyor. Paylaşılan videolarda klasik başlangıç menüsü, çoklu masaüstü kullanımı vb. klasik Windows tarzını andırıyor ki Windows 8 kullanıcılarınınMetro arayüzüne pek alışamadığı biliniyordu ve böyle bir değişiklik akla yatkın geliyor.
Statcounter verilerine göre dünya genelindeki işletim sistemlerine bakıldığında Windows 7 yaklaşık yüzde 56 ile ilk sırada yer alıyor. Windows 8 ise yüzde 15’in üzerinde bir payla 2. sırada, Windows XP ise yüzde 14’ten fazla payla 3. sırada geliyor.
30 Eylül’de tanıtılması beklenen Windows 9’un Microsoft için yeni bir heyecan olacağı malum. Ancak Windows 8’de alınan geri bildirimlerin iyi değerlendirilmiş olması gerekiyor. Zira tablet tarafında da Microsoft’un Apple’ı ve Samsung’u zorladığını söylemek mümkün değil.
Aşağıdaki videolarda gördüğünüz Windows 9 görüntülerinin gerçek olmadığına dair bir iddia yok ama son halinin biraz farklı olabileceğini de kabul etmek gerek. 30 Eylül’de Microsoft’un yeni CEO’suyla nasıl bir işletim sistemi sunacağını merakla bekliyoruz.







Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder