Portal İle Bileğinize Bükülebilen Dev Bir Akıllı Saat Takın


Eğer bileğinizde su geçirmeyen, esnek, kıvrımlı ekranlı ve akıllı telefon boyutunda bir akıllı saat istiyorsanız, size bir Portal verelim.

Giyilebilir teknolojiler alanında akıllı saatler başı çekerken, yavaş yavaş onları akıllı telefonlardan bağımsız hale getirerek, tek başlarına çalışmalarını sağlayacak 3G destekli ürünler görmeye hazırlanıyoruz. Ama yakın gelecekte akıllı cihazlarda ya akıllı saat, ya da akıllı telefon seçeceğiz diye düşünenlere, Portal isimli, bileğinize takabileceğiniz bu akıllı telefona bir bakmalılar.
Portal, teknoloji meraklıları için üretilmiş esnek ekranlı, su geçirmez, yere düşünce kırılmayacak, çizilmeyecek ve bileğinizde kullanabileceğiniz çok ilginç bir tasarım. Normal bir Android cep telefonu ile yapabileceğiniz her şeyi düşünün, üzerine bir akıllı saat veya aktivite bilekliğinin yapabileceklerini ekleyin ve bunu 6 inç (ve 4 inç’lik modeli de olacak) kıvrılabilen ekranlı bir gövdeye yerleştirip, spor bir bileklik aparatı ile taktığınızı düşünün.
Bu cihaz kıvrılan Kevlar destekli plastik gövdesi içinde çok çekirdekli bir mobil işlemci, 2 GB bellek, 64 GB depo alanı, dört kamera, 3,200 mHA batarya (yaklaşık 8 saat konşma süresi), aklınıza gelen tüm 3G/4G ağ teknolojileri, Bluetooth, GPS ve NFC desteği ile geliyor. Portal akıllı saat/telefon hibrid ürünü 10 metre derinliğe kadar su geçirmiyor, hızölçer, jiroskop, yakınlık sensörü, pusula, barometre gibi özellikleri ile aynı br akıllı saat yeteneklerine sahip. Ayrıca nabız ve koştuğunuz mesafe benzeri kişisel sağlık verilerinizi de takip edebiliyor.
Şu anda prototip aşamasında ama eğer tasarımcı firmanın hedeflediği gibi 2015 sonuna kadar seri üretime geçmeyi başarabilirlerse, bu rüya gibi cihaz bir çok rakibinin canını yakabilir. Her ne kadar kolunuzda kocaman bir akıllı telefon taşıma fikri günlük hayatta çok çekici gelmese bile, böyle bir teknoloji harikasını satın almak isteyecek çok meraklı olduğuna eminiz. Eğer ilgilendiyseniz IndieGoGo sitesindeki bağış kampanyasına bakmak isteyebilirsiniz. Portal cihazının önsiparişleri 350 Dolar’lık baz modelden başlamış durumda.
Yine de daha geleneksel bir ürün tercih edenler her zaman Apple Watch akıllı saat benzeri cihazları gözden geçirebilirler.





Kaynak: silikonvadisi.tv
Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder