2022’de İş Hayatı Nasıl Olacak?


PwC'nin "The Future of Work" araştırma sonuçları 3 farklı senaryonun mümkün olduğunu söylüyor.
Çalışma ve üretme tanımı yıllar içerisinde değişirken, PwC geleceğin nasıl olacağı üzerine yaptığı araştırmanın sonuçlarını açıkladı. İngiltere, ABD, Almanya, Çin ve Hindistan’da yaşayan 10 bin katılımcının oluşturduğu verilerle ortaya çıkan üç farklı senaryo bulunuyor.
Mavi senaryoda kapitalist dünya ile birlikte büyüyen şirketlerin sadece en iyi kişileri işe alacağı öngörülüyor. Bu kişilerin de uzun dönem iş güvencesiyle ödüllendirileceği belirtiliyor. Gelişen dünya içerisinde bu kişilerin diğerleri arasından sıyrılarak geleceğin iş modelini oluşturmaları Mavi senaryonun çizgilerini oluşturuyor.
Büyük ve hakim kurumlar yerine küçük ve birbiri ile bağlantılı çalışan küçük kurumların yaygınlaşması ve bu kurumların teknoloji ile tek bir parça gibi çalışması Turuncu senaryonun merkezindeki düşünce. Kişiler bu senaryoda amaca yönelik istihdam ediliyor. Uzmanlaşmanın değer kazanacağı ve bu değere göre kişilerin seçileceği dünya modeli küçük ve verimli organlardan güç alıyor.
Başka bir dünyanın mümkün olduğu öngören Yeşil senaryoda ise kurumlar topluma ve sosyal sorumluluk projelerine yönelik hareket ediyor. Demografik değişimler, iklim ve sürdürülebilirlik iş hayatının merkezine geliyor ve kurumların karar mekanizmalarını doğrudan etkiliyor.
Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder