Açıkhava Reklamları Yerine Rönesans Eserleri


Açıkhava reklamlarının şehirde kapladığı alanların tamamı Rönesans dönemi eserleri ile değiştirilseydi, şehriniz nasıl görünürdü?
Her ne kadar dijital dünyanın yükselişinden ve etkisinden bahsediyor olsak da bireyler günlerinin büyük bir kısmını evinden uzakta geçirmeye devam ediyor. Bu toplumsal yapı da açıkhava reklamlarının tüketiciler üzerindeki etkisini koruyor. Talon Açıkhava Reklam Ajansının CEO’su Andy Tilley, Kristal Elma’da bu etkinin nedenleri ve sonuçları hakkında bir konuşma yapmıştı.
Sanatçı Etienne Lavie ise bu sene başında şehirdeki reklamları Rönesans eserleri ile değiştirmeye karar vermiş. Şehrin sahip olacağı çehreyi ve atmosferi göz önüne getiren sanatçı çalışma alanı olarak Paris ve Milano’yu seçmiş. Açıkhava reklamlarının etkisi, şehirdeki konumları ve Rönesans’ın motifleri ile farklı bir perspektif yakalayan “OMG who stole my ads?“ isimli çalışma reklamların çevremizdeki etkisini de gözlemlememize olanak tanıyor.

Açıkhava reklamları konu alınarak 2012 yıllında "Art Everywhere US" Amerika'da halkın seçimiyle belirlenen 58 sanat eseri bir ay boyunca ülke çapında sergilenmişti. 2007 yılında ise São Paulo kentinde devlet eliyle açıkhava reklamları yayından kalkmıştı. Bu uygulamaya yürürlüğe girdikten 5 yıl sonra ilk reklam yayınlandı. Tabii hala reklam olarak yayınlanacak bir içerik kullanılamıyordu. Fakat graffiti ve sokak sanatlarına karşı devlet tarafından uygulanan  bir karar bulunmuyordu. Bu boşluğu kullanan AlmapBBDO ve GE Brezilya marka  ve logo göstermeden açıkhava reklamlarını sanat ile birleştirerek sunmuştu.





Kaynak: bigumigu
Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder