Android LolliPop Hangi Cihaza, Ne Zaman Gelecek?


Android L olarak duyurusu gerçekleştilen Google’ın yeni işletim sistemi sürümü Android LolliPop adıyla resmen tanıtıldı! İşte cihazlar listesi…

Google tarafından geçtiğimiz yaz aylarında düzenlenen Google I/O etkinliğinde duyurusu gerçekleştirilen Android L işletim sistemi, tüm detaylarıyla açıklandı. Apple’ın yeni nesil akıllı cihazlarını tanıtıcağı 16 Ekim günü, Samsung ve Google’ı da harekete geçirdi.
Samsung’un Exynos 7 Octa işlemcisini tanıtmasının ardından Nexus 6 ve Nexus 9’u tanıtan Google, Android L adıyla duyurulan ve geliştiriciler için indirilebilir olan mobil işletim sistemi sürümünü, tahminlerimiz gibi LolliPop olarak karşımıza çıkardı.
Peki, 3 boyutlu grafiklere karşın yüksek performans sunan Android LolliPop, hangi akıllı cihazlara gelecek? İşte bu soruyu sizler için yanıtladık. İlk adımda eğer herhangi bir Nexus veya Play Edition cihazlarından birine sahipseniz, LolliPop’u güncelleyebileceğinizi söyleyelim.
Gelelim diğer marka ve modellerin hangilerinde güncellenebilir olacağına. Android LolliPop’un yeni tanıtılmış olduğu nedeniyle henüz net bir açıklama yok fakat HTC, geçtiğimiz günlerde kendi akıllı cihazları için 90 gün denemeyi uygun gördüğünü paylaşmıştı. Şimdi sizlerle muhtemel LolliPop listesini paylaşalım:
Google
-Nexus 5 – Ay sonuna kadar
-Nexus 4 – Ay sonuna kadar
-Nexus 10 – Ay sonuna kadar
-Nexus 7 – Ay sonuna kadar
Motorola
Motorola’nın akıllı cihazları da Google’ın Nexus modelleri gibi kısa sürede güncellemeye kavuşacak. Moto X, Moto G ve Moto E için güncelleme, Nexus modelleriyle birlikte gelecek.
HTC
-HTC One – 3 ay içinde
-HTC One M8 – 3 ay içinde
-HTC One mini/2 – Güncelleme sözü verildi fakat tarih belirsiz
-HTC One GPE – Ay sonuna kadar
-HTC One M8 GPE – Ay sonuna kadar
Samsung
-Galaxy S4 GPE – Kasım ayı içerisinde
-Galaxy S5 – Muhtemelen Ocak ayı itibariyle güncellenebilir olacak
-Note 4 – Muhtemelen Ocak ayı itibariyle güncellenebilir olacak
LG
-LG G Pad 8.3 GPE – Birkaç hafta içinde
-LG G3 – Gelecek senenin ilk haftalarında
-LG G2 – Gelecek sene
Sony
-Xperia Z Ultra GPE – Kasım ayında
-Xperia Z3 – 2015 Şubat ayı itibariyle.
Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder