Apple etkinliğiyle ilgili her şey burada


Apple’ın yeni nesil iPad ve Mac’leri tanıttığı etkinliğinden notlar.
Eğer Apple etkinliğini kaçırdıysanız; üzülmeyin, etkinlikle ilgili önemli notları sizlerle paylaşıyoruz.

Eylül etkinliğine güncelleme

Tim Cook, iPhone 6 ve Apple’ın bugüne kadar sunduğu en büyük telefon 6 Plus’ın duyurusunu yaptı. Aynı zamanda Apple Pay’in ilk 20 Ekim’de sunulacağını da duyurmuştu.
Apple Yazılımdan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Craig Federighi, kullanıcıların yüzde 48’inin iOS 8’e güncellediği bilgisini verdi.

iOS 8.1 Pazartesi günü geliyor

iOS 8.1’in bir sonraki versiyonunda kullanıcılardan gelen geribildirimler doğrultusunda değişimleri gündeme getirdi. Buna göre; Film Rulosu, iCloud Fotoğraf Kütüphanesi beta sürümüyle fotoğraflarınız cihazlarınızdan erişilebilir olacak. Ayrıca iPhone 6 ve iPhone 6 Plus için Apple Pay desteği gelecek.
iOS 8.1 güncellemesi de önümüzdeki hafta Pazartesi günü sunulacak.

OS X Yosemite’e artık erişilebilir

Federighi, Mac App Store’dan OS X Yosemite de bugünden itibaren erişilebilir durumda. Geçtiğimiz yaz başında teknoloji devi, yazılım için bir milyon beta kullanıcıya erişim sağlamıştı.
iWork’ün güncellenmiş versiyonu da Yosemite ile birlikte kullanıcılara sunulacak.

Apple, yeni nesil iPad Air 2 ve iPad mini 3’ü duyurdu


Tahmin edildiği gibi Apple, yeni nesil tableti, ‘iPad Air 2’yi görücüye çıkardı. iPad Air 2, 10 inçlik tablet, bir önceki modeline göre yüzde 18 daha ince (6,1 mm). A8X çip, yüzde 47 daha hızlı CPU performansı sağlamak adına 3 milyarı bulan iletkenle geliyor. Yeni nesil tabletin pil ömrü 10 saati buluyor.
Apple Pazarlamadan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Phill Schiller de iPad Air 2’nin 8 MP iSight kamerasını tanıttı. Bu kamera ile panorama fotoğrafların yanında slo-mo videolar da çekilebiliyor. FaceTime kamerasına ve Touch ID entegrasyonunun güncellemesinin yanında renkli paylaşımlar için Replay ve Pixelmator yazılımları sunuldu.
Yeni tanıtılan bir diğer cihaz da iPad Air 2. Gümüş, uzay grisi ve altın renginde satışa sunulacak tablet fiyatı, 16 GB’lık modelde 499 dolar.

iPad mini 3 de yeni renkler, retina ekranı, 5 MP’lik kamerası ve Touch ID’si ile güncellenmiş durumda. Satış fiyatı da 399 dolar olacak.
Ön siparişlerin başladığı her iki cihazın gönderimleri de gelecek hafta yapılacak.

iMac, retina ekranıyla ve Mac mini  güncellenen versiyonuyla karşınızda


Schiller, retina ekrana sahip yeni iMac’i tanıttı. 27 inçlik ekranıyla yeni nesil iMac, 5210 x 2880 piksel ekran çözünürlüğüne sahip. Schiller’in ‘Retina 5K’ diye adlandırdığı yeni iMac’de 4K videolardan daha fazla piksel bulunuyor.
Yeni nesil iMac, enerji tasarruflu ekrana sahip. Böylelikle enerji tüketimini yüzde 30 oranına azaltıyor.
iMac’in satış fiyatı 2 bin 499 dolar olacak.

Ayrıca Mac mini’de de bir güncelleme söz konusu. Mac mini, dördüncü nesil Intel Core işlemci, Intel Iris ve HD graphics 5000 ile geliyor.
Mac mini’nin satış fiyatı da 499 dolar.
Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder