eBay ve PayPal ayrılıyor


2015’de eBay ve PayPal iki farklı şirket olarak yer alacak
EBay, hızlı büyüyen ödeme sistemine dikkat çekerek; PayPal’ı ayrı bir birim haline getireceğini duyurdu. 2015’in ikinci yarısında PayPal, halka açılacak. Yapılan açıklamada şirket için geri dönüşün söz konusu olduğuna dikkat çekildi.
EBay CEO’su John Donahoe, aktivist yatırımcı Carl Icahn’ın hizmetlerin ayrılmasına yönelik taleplerine direnç göstermişti. Buna neden olarak da PayPal’ın eBay’e bağlı bir hizmet olduğunu göstermişti. Icahn da geçtiğimiz Nisan ayında taleplerinden vazgeçti.
Donahoe, bugün (30 Eylül) yaptığı açıklamada şu ifadeyi kullandı:
Yönetim Kurulu ile tüm stratejimizi yeniden gözden geçirdik. eBay ve PayPal’ı bir arada tutmaya devam ederek her iki tarafın sahip olduğu avantajlı durumundan uzaklaştığını gözlemledik. Hem stratejik hem de rekabet anlamında avantajdan uzaklaşıldığını bahsettiğimiz bu durumun 2015 yılından sonra gerçekleşeceğini öngörüyoruz.
Hissedarlar için “ayrı bir birim haline getirme”, vergiden muaf olacak. Yeni eBay’in başında eBay Pazar alanları Başkanı ve Thomson Reuters Group’un Pazarlama biriminin eski başkanı Devin Wenig olacak.
Şirketlerin ayrılığından sonra American Express şirketinin yöneticisi Dan Schulman, PayPal’ın başına geçecek ve şirketin CEO’su olacak.
PayPal, 1990’lı yılların sonunda kuruldu ve 2002 yılında halka açıldı. Sonrasında eBay tarafından 1,5 milyar dolara satın alındı.
PayPal, 2013 yılı sonunda 143 milyon aktif kullanıcı sayısına sahip oldu.
Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder