Intel Core M Bir Devrim mi?


Intel'in yeni işlemcisi Core M hakkında bilmek istediğiniz her şeyi bu yazıda bulacaksınız!

Microsoft'un yaşadığı gibi, Intel de bugüne dek tablet piyasasında aradığını bulamadı. İki firmanın da tablet deneyimleri büyük hüsranla sonuçlandı. Microsoft'un 2002 yılında, henüz iPad ortada yokken piyasaya çıkardığı Tablet PC, ne yazık ki çok kalın, çok kullanışsız bir cihaz olarak rağbet görmedi. Windows XP Tablet Edisyon işletim sistemini kullanan bu cihaz Microsoft için büyük bir hayal kırıklığı olmuştu.
Intel de aynı Microsoft gibi, tabletler konusunda fazla hayalci davranmışlardı. İnsanların mobil olmak adına ağır, kalın ve yavaş çalışan bu tabletleri satın almak için sıraya gireceklerine inanmışlardı ama öyle olmadı. İnsanların önceliği, ellerinde kalın, ağır Windows tabletleri ile kafelerde oturup offline olarak oyun oynamak veya yazı yazmak olmadı. Mobil/kablosuz internet servislerinin de henüz yaygınlaşmadığı bu dönemde tabletler ancak offline olarak, düşük çözünürlükle film seyretmek, ofis dökümanlarını okumak için kullanılabiliyordu ve elbette ofis dökümanları daha sonra ofisteki bilgisayarlarda bulunan kopyalarının üzerine geri yazarak senkronize etmek de gerekiyordu. Kısacası, kimse mobil olmak adına, bu kadar külfete katlanmak istemedi. Üstelik bu cihazların binlerce doları geçen fiyatları da insanların kolayca caymasına yardımcı oluyordu.
İki firma da tabletler konusunda bu kadar kötü deneyim yaşamış ve tablet ürünlerinden vazgeçmişke, piyasadaki boşluğu ve fırsatları iyi değerlendiren Apple'ın, nispeten düşük fiyatlı, hafif, pratik ve kullanışlı bir tabletle piyasaya çıkmadı, liderliği kapması için yeterli oldu.
Gardı düşük şekilde yakalanmış olan Microsoft ve Intel ise, onca yıl boyunca tabletleri günlük hayata yerleştirmek için çalıştıktan sonra bir anlık boşluklarında tüm piyasayı Apple'a kaptırmaktan dolayı saçlarını başlarını yoldular. Microsoft'ın Windows 8'li Surface tabletleri ve Intel'in Atom işlemcileri ne yazık ki kısa süre önce çöktü ve iki firma da artık yeni bir strateji denemek zorunda olduklarını biliyorlar.
Intel, tablet kullanıcılarının, tabletlerini aynı zamanda Laptop olarak da kullanmak istediklerini keşfetti. Eğlence zamanında bir tablet olabilen cihazların iş zamanında da tam kapasite ile çalışan ve mümkünse Windows çalıştıran bir PC/Laptop olması herkesin en büyük arzusuydu. İşte Intel bu ihtiyaca cevap vermek üzere, düşük voltaj gereksinimine sahip ama güçlü işlemcilerle, tablet piyasasında kendini göstermeye hazırlanıyor. 
Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder