Nesnelerin İnterneti’ne giriş için SAM




SAM, Bluetooth modülleri ve sürükle-bırak tarzında hazırlanmış yazılımını kullanarak hayal edilebilecek her şeyi yapmayı mümkün kılıyor.
Elektroniğe başlangıç yapmak pek çok çevrimiçi kaynak ve değişik kitler sayesinde eskisine göre çok daha kolay hale geldi. Elbette ‘kendin yap’ toplulukları sayesinde dünyada yaratıcı zekalar için bolca yer olduğu görüldü.
Elektronik kit ve kaynak sırasına bir Kickstarter projesi ile yeni katılan SAM, bugüne kadar görülmüş en erişilebilir ve esnek örnek. Londra merkezli üreticisi SAM Labs’a göre de kendisiyle her şeyi yapmak mümkün.
Takımı ürün hakkında yaptığı açıklamada ‘‘SAM bir oyun, ürün, uygulama yapmak isten ve nesnelerin internetine hızlı bir giriş yapmaya niyetli herkes için ideal bir kit. Yeni başlayanlar teknolojiyi, kod yazmayı ve mühendisliği öğrenebilir, deneyimli mucitler buluşlarını hızlandırabilir’’ deniliyor.



Kit birbirleriyle düşük enerjili bluetooth ile haberleşen birçok SAM – Alıcı Modüllerinden oluşuyor. Değişik kitlerde butonlar, ışıklar, sürgülü makaralar, servolar, motorlar, bulut modülleri, ışık-sıcaklık ve eğim sensörleri ve benzeri pek çok modülü bulunuyor.
SAM Lab’s CEO’su Joachim Horn, ‘‘SAM’in bluetooth modülleri ile Pazar listesi çıkartan buzdolaplarına, hareketleri kaydedip internete yükleyen kaykaylara, bisiklet sinyal parçalarına kadar her şey programlanabilir. İnovatif ürünlerin üretimini milyonlarca dolarlık şirketlerden alarak çocuklara ve genç tasarımcılara vermeyi amaçlıyoruz’’ diyor.
Her kit bir Bluetooth 4 teçhizatı, mikro USB kablosu ve sürükle-bırak mantığı ile oldukça kolay bir şekilde çalışan uygulamasıyla geliyor.
Geleceğin en önemli kavramlarından birisi olan nesnelerin internetine diler kendiniz, diler şirketiniz dilerseniz çocuklarınızın veya eğitim kurumlarının adım atması için eşsiz çözümlerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Üstelik proje daha ilk günlerinden amaçladığı kaynağı da toplamış durumda.
Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder