Safir Ekran Firması İflas Etti, Fabrika Apple’ın Oldu


Apple’ın safir ekran üretimi için kurmakta olduğu fabrika projesindeki ortağı iflas edince, fabrika komple Apple’ın elinde kaldı.

Apple firması son akıllı telefonları iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ın iyonla güçlendirilmiş Gorilla Glass ekranları ile gurur duyuyor. Tüm telefonlarında kullandıkları Gorilla Glass marka ürünler bir yana, gurur duyduğu bir başka şey de, Arizona’da inşası bitmekte olan safir ekran fabrikası. Aslında bu nesildeki telefonlarında safir ekran kullanılmasını bekliyorduk ama işler planlandığı gibi gitmedi.
Bu arada kötü bir haber Apple’ın biraz canını sıkmış olabilir, çünkü fabrikanın inşasındaki ortağı “GT Advanced” firması resmi olarak iflas beyanında bulunmuş durumda. GT Advanced firması, fabrika için gerekli malzemesi ve makineleri,Apple’dan safir ekranlar için gelen 578 milyon Dolar’lık ödeme ile satın almıştı. Ayrıca fabrikanın işletmesini de üstlenmiş olan GT Advanced eğer beş yıl içinde borcunu geri ödeyemezse, Fabrikanın tüm hakları Apple’a geçecekti.
Şimdi GT Advanced iflas sonucunda kapatılırsa, Apple fabrika ile istediğini yapabilecek. Fabrikayı kendisi işletebilir ve başka bir ortak bulabilir. Ama zaten safir ekran teknolojisi ile ilgili tüm haklar ve patentler kendilerine ait olduğu için, bundan sonra hiçbir cihazları için başka kimseden ekran veya cam almak zorunda kalmayacak, bu da Apple için iyi haber.
Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder