Samsung, A3 ve A5 Modellerini Tanıttı


Yaklaşık bir hafta önce Samsung’un Galaxy A7 ismindeki çıkacak telefonun, iPhone 6’ya rakip olacağından bahsetmiştik. Şirket, A7’den önce A3 ve A5’in tanıtımını gerçekleştirdi.

Samsung, bu iki modelle genç kullanıcılara hitap ediyor. Her iki cihazın ön kısmındaki 5 megapiksellik kamera da bu durumu desteliyor. (selfie’ler yağ gibi akacak) Geniş Selfie, Güzel Yüz, Palm Selfie ve GIF Animasyon gibi selfie modları bulunan Galaxy A3 ve A5’te, daha yüksek çözünürlükte fotoğraflar çekmek için “Arka Kamera Selfie” fonksiyonu da bulunuyor.

Galaxy A5

Galaxy A5’in ekranı 5 inç ve cihazda Super AMOLED HD ekran bulunuyor. 1.2 GHz dört çekirdekli işlemci,2 GB RAM16 GB dahili hafıza alanı (microSD ile 64 GB’a kadar yükseltebiliyorsunuz) başlıca özellikleri olarak karşımıza çıkıyor. 2300mAh kapasiteli batarya, 4G LTE Cat4 desteği ve Android 4.4 KitKat da cihazın bir diğer özellikleri.


Galaxy A3

Galaxy A3’te de A5’te olduğu gibi benzer özellikler bulunuyor, fakat birbirlerinden ayrılan bazı noktalar var. Örneği n A3’te RAM, A5’te olduğu 2 GB değil de 1 GB. Ayrıca A3’ün ekranı 4.5 inç Super AMOLEDolarak geliyor. Her iki cihazda NFC, Bluetooth 4.0, A-GPS ve GLONASS da bulunuyor. A5’in gövde kalınlığı 6.7 mm iken, A3’ün gövde kalınlığı 6.9 mm olarak karşımıza çıkıyor.


Gümüş, pembe, mavi, beyaz, siyah ve altın renkleriyle satışa çıkarılacak olan cihazların satışına, önümüzdeki aydan itibaren başlanacak. Fiyatlarının ne olacağına dair bir bilgi şimdilik yok. 
Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder