Samsung, Wi-Fi hızını 2015’te beş katına çıkaracak


Samsung, Wi-Fi hızını 2015’te beş kat hızlandıracağını duyurdu...

Samsung, günümüz donanım standartlarına göre; Wi-Fi data hızını beş katına çıkaracak yeni teknoloji geliştirdiğini duyurdu. Sunulacak yeni özelliğin önümüzdeki sene cihazlarda yer alabileceği belirtiliyor.
Teknoloji devinin iddia ettiği üzere; yeni Wi-Fi standartları, bağlantı hızını saniyede 866 Mbps’den 4,6 gigabits’e çıkarılmasına imkân verecek. Daha somut olarak belirtmek gerekirse; film indirme örneğini verebiliriz. 1 GB’lık filmin, cihazlar arasında aktarımı üç saniyeden daha kısa bir sürede yapılabilecek. Ayrıca sıkıştırılmamış HD videosu gerçek zamanlı olarak izlenebilecek.
Tüm bunları yapabilmek için yeni Wi-Fi standardı 60 GHz’de çalışıyor. Kullanılacak bu değer alıştığımız 2,4 GHz ve 5 GHz sinyalleri seviyesinden oldukça yukarıda.
Geçmişte bu bahsedilen frekans değerlerinden uzak durulmuş. Nedeni de yüksek frekansların hızlıca düşmesi. Bu da evdeki kapsama alanının kötüleştiği anlamına geliyor. Ancak Samsung, yeni anten tasarımına sahip bir vericiyle olası sorunların giderildiğini iddia ediyor.
Oluşturulacak yeni standartların kullanıcı donanımında ne zaman yerini alacağı henüz netlik kazanmış değil. Dijital Trendler raporlarında 2015 yılında görsel işitsel cihazlar, medikal cihazlar ve telekomünikasyon cihazların gelebileceği belirtiliyor.
Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder