Play Station 4'ü devirdi


Piyasaya sürüldüğü günden beri PlayStation 4’ün gölgesinde kalan Xbox One, Microsoft’un sıkı çalışması sonucu nihayet rakibini geride bırakmayı başardı. Microsoft ve Sony’nin yen nesil konsolları Xbox One ve PlayStation 4‘ü geçtiğimiz yılın Kasım ayında piyasaya sürmesiyle başlayan yeni nesil konsollar savaşında ilk yıl geride kalırken, mücadelede dengeler değişmeye başladı. 

Sony’nin kullanıcılar tarafından yoğun ilgiyle karşılanan ve kırılmadık rekor bırakmayan yeni nesil konsolu PlayStation 4 ilk aylarda rakibi Xbox One’a karşı açık ara üstünlük sağlamış olsa da, son dönemde birçok değişikliğe giden Xbox One sonunda arayı kapattı ve aylar sonra ilk kez PlayStation 4’ü geride bırakmayı başardı. 

Hem PlayStation 4’e kıyasla daha pahalı olması hem de oyuna gerekli önemi vermemesiyle kötü bir başlangıç yapan Xbox One‘ı kullanıcılar için daha cazip hale getirmek için sıkı bir çalışma yürüten Amerikalı teknoloji devi Microsoft, başta Kinect sensörünü çıkararak konsolun fiyatını düşürmek olmak üzere birçok etkili hamlede bulundu. 

Bu hamleler sonuçlarını nihayet görmeye başlayan Microsoft, yeni nesil konsolunun satışa sunulduğu günden beri ilk kez ABD’de PlayStation 4’ü geride bırakmayı başardığını duyurdu. Pazar araştırma şirketi NPD Group tarafından Kasım ayı için yayınlanan yeni istatistikler de Microsoft’un bu açıklamasını doğrularken, Xbox One oyun satışları konusunda da PlayStation 4’ü geride bırakmayı başardığını gösterdi. 
Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder