2014’ün en popüler programlama dili Javascript oldu


Programlama dilleri sıralamalarını düzenli olarak yayınlayan RedMonk, 2015’in ilk sonuçlarını yayınladı. Buna göre, Apple’ın geçtiğimiz Haziran ayında düzenlediği WWDC konferansı sırasında tanıttığı yeni programlama dili Swift, eşi görülmemiş bir büyüme gösteriyor. 

Geçen 6 aylık süreçte RedMonk’ın 68’inci sırasında olan Swift, geçen kısa sürede 46 sıra yükselerek bugün 22’inci en popüler dil olmuş. Tarihinde buna benzer bir büyüme olmadığını söyleyen RedMonk, Swift’in hızlı yükselişine devam edeceği beklentisini not ediyor. Google’ın 2009 yılında yayınladığı programalama dili Go ise geçen beş yılın sonunda ilk kez en popüler 20 dil arasına girmiş. 17’inci sıradaki Go’nun da yükselişine devam etmesi bekleniyor.

RedMonk sıralamasına göre geliştiriciler arasında en popüler dil hala Javascript. Onu Java ve PHP takip ediyor. Yukarıda tamamını görebileceğiniz listede en popüler 20 dil şu şekilde sıralanıyor:

1 JavaScript
2 Java
3 PHP
4 Python
5 C#
5 C++
5 Ruby
8 CSS
9 C
10 Objective-C
11 Perl
11 Shell
13 R
14 Scala
15 Haskell
16 Matlab
17 Go
17 Visual Basic
19 Clojure
19 Groovy

GitHub ve StackOverflow verilerinden yola çıkarak hazırlanan liste elbette kesin bir bilgi sağlamıyor ancak dillerin büyüme, popülerlik ya da küçülme eğiliminde olup olmadığını görmek için size fikir veriyor.






Webrazzi
Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder