Apple'ın yeni ürünü şaşırtıyor...


Senelerdir teknolojiye yön veren bir şirket olarak dikkat çeken Apple yine çok konuşulacak bir hamle ile karşımızda. Amerika Patent Dairesi ‘nin kayıt altına aldığı yeni patent Apple ‘a ait bir akıllı kalem. İletişim kalemi adı altında patent dairesine başvurusu tamamlanan bu kalem gerekli onayları da aldı ve Apple ‘ın himayesi altına girdi. Her materyal üzerinde hatta hava üzerinde bile temas gerektirmeden çizim yapabilme ve bu çizimleri yönetebilme imkanı sunacak olan bu akıllı kalem, bu çizimleri farklı ekranlarda eş zamanlı olarak görüntüleyebilecek. 

İvme ölçümü, kablosuz kullanım, üç boyutlu hareket sensörüne ve bu sensörün getirdiği özelliklere de sahip olacak akıllı kalemin iPad ‘ler ile inanılmaz bir uyum içerisinde çalışması bekleniyor. Bu akıllı kalemlerin ne zaman piyasaya çıkacağı için henüz bir şey söylemek çok erken ancak 2015 yılında gelecek olan iPad ve iPhonemodellerinde bu kalemin bir benzerinin de kutudan çıkabileceği ihtimali bile Apple fanatiklerini mutlu etmeye yetecektir. Apple ‘ın aldığı bu patentin daha önce Steve Jobs döneminde de gündeme geldiğini hatırlatmakta fayda var. 

Hatırlayacağınız üzere Steve Jobs 2007 MacWorld Konferansında akıllı kalemler için şu cümleleri kurmuştu : “Kim akıllı bir kalem ister? Onları alacaksınız, uzağa bir köşeye atacaksınız ve kaybedeceksiniz. Kimse akıllı bir kalem istemez.” 
Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder