Arama motoru Bing’den 2015 trendleri


Microsoft’un arama motoru Bing, 2015’de karşımıza çıkacak eğilimleri gün ışığına çıkaran birçok veriyi analiz etti ve 2015 trendlerini sizin için derledi. 

Podyumlardan sokak modasına, en popüler tatil bölgelerinden dünya mutfağına, Grammy ödüllerinden daha pek çok şeye. Bing’e göre 2015’te balıkçı yakalar bizim kurtarıcımız olacak. Balıkçı yakalar ve 70’lerin unutulmaz kıyafetleri ve aksesuarları dolabımıza hızlı bir giriş yapacak. Püskül detayı, İspanyol paça pantolonlar ve bohem tarzdaki nice giysi, trendleri yakından takip edenlerin favorileri arasında olacak. Kemerle kullanılan şalların ve fonksiyonel ceketlerin de sokak modasına hakim olacağı 2015’in tahminleri arasında. 

Bu yıl Grammy ödüllerini kim silip süpürecek? Kısa zamanda büyük beğeni alan Sam Smith hayranları için “En İyi Yeni Sanatçı” ödülü şimdiden rezerve edildi bile. Beyonce, “Yılın Albümü” ödülünü 2015’te kimseye kaptırmayacak gibi gözüküyor. Altın Küre ödüllerinde, Drama alanında ise “En İyi Sinema Filmi” ödülünü halkın sesi olarak görülen Boyhood’un kazanmaması içten bile değil. 2015’in favori tatil bölgeleri, Amerika’nın gizli kalmış cennetlerini keşfetmeye yönelik olacak. Tatillerde küçük kasabalara olan ilgi artarken, New York ve Los Angeles gibi metropoliten cazibe merkezleri ise listede geri sıralara düşecek. Gelelim dünya mutfaklarına, bizi baştan çıkaran nefis lezzetlere. Bing, evde yapılması zahmetsiz yemeklerden gidilmesi planlanan restoranlara kadar yaptığı detaylı araştırmada, Orta Doğu mutfağına olan ilgide büyük artış gördü. Anlaşılan o ki Orta Doğu’nun bol baharatlı yemeklerini herkes çok seviyor. 

Üstelik Kuzey Amerika’da keşfedilen baklava, Avrupa’nın yeni favorisi kebap ve sanılanın aksine Asya kıtasını etkisi altına alan hamburger ise dünyada sınırların kalktığını kanıtlar gibi. Bing arama motorunda yapılan milyarlarca arama, Bing Predicts ekibine insanların eğilimlerini mükemmel bir biçimde yakalama fırsatı veriyor. Bing Predicts ekibi her yıl olduğu gibi, 2015 için de arama, çeşitli sosyal bilgiler üzerinde yapılan istatistik modeller ve ilgili diğer göstergeleri kullanarak diğer yıl için pek çok ön görüde bulunabilecek. Bing, sonuçlar, arama amacı ve bağlamsal anlayış gibi birçok özelliği dikkate alarak, gerçek anlamda eğilim olanla genel geçer bir heyecan olanı da kolaylıkla ayırt edebiliyor. 





mynet
Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder