Laptopunuzun pil ömrünü uzatın!


Kafede, toplantılarda, evinizde ya da iş yerlerinizde rahatlıkla kullanabileceğiniz ve sürekli olarak yanınızda taşıyabileceğiniz laptopunuzun pil ömrü daha uzun olsun istiyorsanız ve pil ömrünün kısalmasını engellemek istiyorsanız yapabileceğiniz bazı şeyler bulunuyor. Bunları uygulayarak laptopunuzu şarja bağlı olmadan çok daha uzun süreler boyunca kullanabilirsiniz.

Arkada çalışan programlara bakın

Arka planda çalışan programların işlemcilerinizi, ağınızı ve diğer bileşenleriniz meşgul etmesi pilinizin daha çabuk bitmesine neden olacaktır. Torrent yazılımları, Windows Update ve diğer güncelleme programları arka planda çalışarak pilinizin daha kısa sürede tükenmesine neden olacaktır.

Şarj etmeyi unutmayın

Cihazınızın pilini her zaman hazır tutmanın en kolay yolu onu her fırsatta şarj etmek olacaktır. Cihazınızın şarjını her zaman en yüksek seviyede tutmanız sayesinde ışıklar kesildiği zaman işinizi tamamlamak için yeteri kadar vaktiniz olacaktır.

Parlaklığı azaltın

Cihazınızı yüksek parlaklıkta kullanırsanız şarjınızın daha kısa sürede bittiğini görebilmeniz söz konusu olacaktır. Bu yüzden çok parlak bir ekran yerine bulunduğunuz ortama göre yeterli miktarda bir parlaklık seviyesinde ayarlama yapmanız daha doğru olacaktır.

Kullanmadığınız donanımları kapatın

Eğer cihazınız izin veriyorsa Bluetooth ve wifi gibi bileşenleri kapatmanız cihazınızın pil ömrünü birkaç dakika uzatacaktır. Ayrıca DVD ya da Blu-Ray sürücünüzün içerisindeki diski çıkarmanız da pil ömrünüzün daha uzun olması üzerinde etki edecektir.

Sapıtan uygulamaları kapatın

Herhangi bir program bir hata veriyor ve bundan dolayı da sürekli gerçekleşen bir döngü içerisine giriyorsa işlemcinizi aşırı derecede kullanmaya başlar. Bu durum da pilinizin normalden daha hızlı bir şekilde tükenmesine neden olur. Bir programın kilitlenip işlemcinizi kullanmaya başlaması durumunda Ctrl+Alt+Del kısa yol tuşlarını kullanarak Görev Yöneticinizi çalıştırıp hangi işlemin işlemcinizi kullandığına bakıp bu işlemi sonlandırın.

Bir önceki yazımız olan Facebook'ta Dolandırıcılık! başlıklı makalemizde facebook dolandırıcılık ve Facebook'ta 'Hediye çeki kazandınız' yoluyla dolandırıldılar hakkında bilgiler verilmektedir.
Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder