Lenovo’nın Pazar Payı Azalmaya Devam Ediyor

Dünyanın en büyük donanım üreticileri arasında sayılan Lenovo, 2014 yılını artan gelire rağmen düşen kârlılıkla kapattı.

Lenovo tarafından açıklanan 2014 mâli yılı rakamları, şirketin geleceğine dair şüpheleri artıracak türden. Halen dünyanın sayılı donanım üreticileri arasında bulunan LenovoÇin telefon pazarının da doyuma ulaşmaya başlamasıyla birlikte, Apple ve Xiaomi gibi rakipleri karşısında pazar payı kaybetmeye başlamıştı.
2014 yılında 60 milyon bilgisayar üreten şirket, 76 milyon telefonu da dünya pazarına sürmüş. Tabii burada Lenovo’nın Motorola markasını satın alması da büyük rol oynamış. Lenovo’nın 2014 yılında rapor edilen geliri ise 46,3 milyar dolara ulaşmış. Bu rakam bir önceki yıla oranla % 20 daha fazla.
Ancak tüm bu yükselen rakamlara rağmen, kârlılık hanesinde yazana bakıldığında durumun çok da parlak olmadığı ortaya çıkıyor. Kendi rakamlarına göre 2013 yılında 5 milyar dolar kâr eden Lenovo, 2014 yılını ise sadece 829 milyon dolar kârla kapatmış. Küresel bir şirket için bu seviyede bir kârlılık düşüşü hiç de iç açıcı bir haber sayılmaz.
Şirketin satışlarını artırabilmek için ne gibi adımlar atacağı merak ediliyor. Donanımın yanı sıra yazılım ve internet servisleri sunmaları da bir seçenek gibi görünüyor. Bir söylentiye göre de şirket dizüstü pazarındaki payını artırabilmek için oyuncu bilgisayarlarında isim yapmış bir markayı satın almayı planlıyor. Bu söylentilerde MSI’ın da adı geçse de, MSI yönetimi bu söylentileri sert bir şekilde yalanlayarak konuyu kapattı.
Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder