YouTube’dan 60 FPS Hızında Canlı Yayın Seçeneği!

YouTube bir süre önce videolara getirdiği 60 FPS hız seçeneğini, şimdi de canlı yayınlara ekledi.

Geçtiğimiz sonbaharda videolara 60 FPS desteği ekleyen YouTube, bu sayede yüksek kalitede oyun videoları çeken kullanıcıları da artan sayıda kendine çekmeyi başarmıştı. Şimdi ise aynı desteği canlı yayınlara da vermeye başlayan youtube, bu sayede özellikle Twitch gibi rakiplerinden kullanıcı çekmeyi hedefliyor.
YouTube üzerinden yapılacak canlı yayınlar 1080p ve 720p çözünürlüklerde 60 FPS olarak gerçekleştirilebilecek. İzleyiciler bu yayınları izlerken geri sarıp kaçırdıkları yerleri de görebilecekler. Ancak bu teknoloji sadece HTML5 uyumlu web tarayıcılarla uyumlu olacak. YouTube 60 FPS yayınları ayrıca kodlayacak ve izleyicinin bant genişliği ya da cihaz özellikleri uyumlu değilse, kaliteyi otomatik olarak 30 FPS sınırına çekecek.
Youtube'un bu yeni teknolojisi henüz ilk aşamasında olduğundan, izleyicilerin takılma ya da kalite düşüşü gibi sorunlarla daha sık karşılaşacağına şüphe yok. Ancak esas problem izleyicilerin internet bant genişliğinden kaynaklanacaktır. Bu kalitede bir yayını göndermek ve almak için gerçekten de hayli hızlı ve gecikmesiz bir internet bağlantısı kullanmanız gerekecektir. Çoğu ülkede servis sağlayıcılar YouTube gibi servislerin bant genişliğini kısmayı tercih ediyorlar. Bu da 60 FPS canlı yayın yapmayı düşünenler için ciddi zorluk yaratacaktır.

Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder