Google Aramalarına “Satın Al” Tuşu Eklenecek


Google’ın internet arama sonuçlarına  “satın al” tuşu eklemeye niyetlendiği ilk kez geçtiğimiz yılın sonuna doğru ortaya çıkmış bir haberdi. Google bu şekilde arama sonuçlarından gelen reklam gelirini artırmayı, o arada Amazon gibi online alışverişten büyük para kazanan rakiplerini aradan çıkarmayı hedefliyor gibi gözüküyor.
Google'dan gelen bir açıklamaya göre, “satın al” tuşunun arama sonuçlarına çok yakında ekleneceği doğrulandı. Google uzun bir süredir online alışveriş şirketlerini de bu sistemin faydalarına ikna etmeye çalışıyordu. Bazı şirketlerin bunu büyük bir fırsat olarak gördüğü, ancak bazılarının da müşteriye karşı olan imajlarının zedelenmesinden korktukları biliniyordu.
Arama sonuçlarının yanında “satın al” tuşunun çıkması, Google’ın doğrudan ürün satışına gireceği anlamına gelmiyor. Şirket bu sistemi tüketicilerin ilgili online mağazalardan daha rahat alışveriş yapabilmesi için kuruyor. Google bu işten sponsorlu arama sonuçları sayesinde dolaylı olarak reklam gelirini artırmak suretiyle para kazanmış olacak. Tabii bu durum uzun vadede arama sonuçlarının güvenilirliğini nasıl etkiler, farklı ülkelerden yeni anti-tekel davaları gelir mi, orasını ancak zaman gösterecek.
Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder