iOS 9 ile Beraber Apple Maps’e Transit Özelliği Eklendi

Transit özelliği ile Apple Maps uygulamasına toplu taşıma araçlarının verilerinin yüklenmesi olarak açıklanabilir.

Toplu taşıma verileri dilediğiniz sefere ait durak ve yol bilgisi şeklinde gösterilecek. Ayrıca sefer saati benzeri bilgiler de eklenen Transit Map'i hem normal görüntü hem de uydu görüntüsü olarak görebileceksiniz.

Bütün bu ulaşım bilgileri toplandığı için bilmediğiniz bir şehirde ya da bilmediğiniz bir yerde seyehat etmeniz kolaylaşacak, tek yapmanız gereken gitmek istediğiniz yeri belirtmek. Ardından Apple Maps size yürüyeceğiniz yolları, bineceğiniz ulaşım araçları ve inmeniz gereken duraklar gibi size önerilerde bulunacak.

Örnekle açıklamak gerekirse, İstanbul'a yeni gelmişsiniz. Havaalanından adımınızı dışarı atar atmaz ilk istediğiniz şey Taksim'e gidip İstiklal Caddesi üzerinde yürümek. Hemen iOS 9 yüklü iPhone'nunuzu elinize aldınız ve Apple Maps'i açtınız. Hedefe Taksim Meydanı olarak belirlediğinizde size muhtemelen en hızlı ulaşım şekli ve en ucuz ulaşım gibi seçenekler çıkaracak. (Tabi uçakla geldiğinize göre taksiye biner gidersiniz.) Hatta metronun kaçta kalkacağını, sizin metroya olan yürüme mesafenizi, sürenizi ve hangi durakta aktarma yapacağınızı size bildirecek
.
Ayrıca bu uygulamanın bir alternatifi olan Trafi Turkey isimli uygulamayı da kullanabilirsiniz.
Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder