Kiminin Çöp Diye Gördüğü Şey Bazen Başkası İçin Değerli Birşey Olabiliyor


AppleElectronic ArtsFacebookGoogle, Intel,Nvidia gibi şirketlerin ana merkezlerinin bulunduğu San Fransisco'daki Silicon Valley sakinlerinden bir kadın, evini düzenlerken bulduğu Apple 1 bilgisayarı, evinin dizaynına uymadığı, görüntü kirliliği yarattığı sebebi ile çöpe atmış.

Evini temizlemek için kolları sıvayan kadın, yaşadığı bölgeden sorumlu geri dönüşüm şirketini arayarak, evinde bulunan çoğu eşyayı geri dönüşüme göndermek istediğini söylemiş. Şirket de doğal olarak kadına, ne tür ürünleri geri dönüşüme göndereceğini sormuş.

Bölgenin geri dönüşüm merkez şirketi Clean Bay Area, konu karşısında epey bir şaşkın kalmış. Kocası öldükten sonra evini temizlemek ve fazlalıklardan kurtulmak isteyen kadın, o fazlalıklar arasında Apple 1 bilgisayarı da görmüş. Durum karşısında ne yapacağını bilemeyen şirket başkanı Victor Gichun, kadından herhangi bir vergi makbuzu isteyip istemediği sormuş, kadın ise karşılığında hiç bir şey talep etmemiş.

Geri dönüşüm merkezine gönderilecek her şey, un ufak edilerek geri dönüşüm sürecine sokulacakmış ancak bilgisayar, bir türlü o sürece dahil edilememiş. Kadın eşyaları bıraktıktan sonra bilgisayarın sahte olduğunu düşünen şirket, yine de kıyamamış. Ardından uzman kişilerin yaptığı araştırmalar doğrultusunda, bilgisayarın gerçekten de beşinci nesil Apple 1 bilgisayarı olduğu ortaya çıkmış.

Ellerinde böyle bir cihazı bulunduran şirkete teklifler yağmaya başlamış. En yüksek teklif de bir koleksiyoncudan gelmiş. 200 bin dolar teklif eden koleksiyoncunun teklifini kabul eden ve parayı alan Clean Bay Area şirketi, şirket politikaları olarak paranın %50'sini, yani 100 bin doları bilgisayarın sahibi kadına vermek istemekte a
ncak kadına bir türlü ulaşamayan şirket, ilanlar vererek ve konuyla ilgili haberler yaparak kadına ulaşmanın yollarını arıyor.
Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder