Steve Jobs’un Efsane Sözleri


Kimileri onu kendilerine örnek aldılar ve onun büyük ve zeki bir adam olduğunu düşündüler. Hakkında çok fazla yazıldı çizildi hayatı film oldu. Ölümü insanlığı derinden etkiledi. Hani bazı insanlar vardır, öleceklerine asla inanamazsınız ya işte Steve Jobs teknoloji dünyası için öyle biriydi.

Giydiği balıkçı tshirt ve kot pantolonuyla gönüllere taht kuran, teknolojiye yön veren adamın efsane sözlerini sizler ile paylaşmak istedik.



Her zaman Apple'a bağlı kalacağım.

"Her zaman Apple ile bağlı kalacağım. Umarım hayatım süresince hayatıma dair bir tür iplik ile Apple ipliği, bir halı gibi dokunacak. Burada olmadığım birkaç sene olabilir, ama her zaman geri geleceğim."

Bir problemi çözmeye başladığınızda yılmadan devam edin.

"Bir problemi çözmeye ilk başladığınızda, ilk bulduğunuz çözümler çok karmaşıktır ve birçok insan burada durur. Ancak devam ederseniz, sorunla yaşarsanız ve soğanın daha fazla katmanını soyarsanız, çoğunlukla çok şık ve basit çözümlere ulaşırsınız."

Yol gösterilen değil gösteren olun.

"İnsanlar çoğunlukla siz onlara gösterene kadar ne istediklerini bilmiyorlar."


Teknoloji mükemmel bir şey.

"Her şeyin bir dezavantajı vardır, her şeyin istenmeyen bazı sonuçları vardır. Şimdiye kadar gördüğüm en iyi teknoloji ise televizyon olarak adlandırılıyor - televizyon, muhteşem bir şey."

Başarının getirdiği ağırlık beni özgürleştirdi.

"Başarılı olmanın ağırlığı, yeni başlayan olmanın ve her şeyden emin olmamanın hafifliğiyle yine değişti. Bu, hayatımın en yaratıcı dönemlerinden bir tanesine girmem için beni özgürleştirdi."

Farklı olanı görmek önemlidir.

"Yaratıcılık, bir şeyleri birbirine bağlamaktır. Yaratıcı insanlara bir şeyi nasıl yaptıklarını sorduğunuzda, kendilerini biraz suçlu hissederler çünkü aslında bunu onlar yapmamıştır, onlar sadece bir şey görmüştür."
Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder