Bilgisayar Başında Egzersiz İsteyenlere Özel Cihaz


Gün boyu masanızda oturuyor, bilgisayar başında çalışıyor, hareket edemiyor musunuz? O zaman size bu özel egzersiz çemberini öneriyoruz.

Oturduğunuz yerden vücudunuzu çalıştırabilseniz ne güzel olurdu değil mi? Bunun için bilgisayar masasını ve koşu bantlarını birleştirmeye çalışan tuhaf projeler gördük daha önce. Hatta Electrolux’ün düzenlediği tasarım yarışmasında gördüğümüz, siz içinde koşarken çamaşır yıkayan ilginç tasarımlı koşu cihazları da mevcut.
Ama bunların ötesinde yeni tasarlanan bir koşu bandı var ki, hem bilgisayar başında işinizi halledebilecek, hem günlük gerekli miktarda egzersizi zorlanmadan yapacak, hem de kendinizi dev bir hamster gibi hissedeceksiniz. “Hamster Wheel Standing Desk” adı verilen bu tasarım henüz prototip halinde ama çok umut verici görünüyor. Ayrıca isterseniz web sitesindeki yönlendirmeler ve planlar ile kendinize bir tane inşa edebilirsiniz.
Bu tasarımda içinde yürüdüğünüz çember parça istediğiniz hızda dönüyor ve siz kendinizi zorlamadan egzersizyapıyorsunuz. Önünüzdeki masa boyunuza göre ayarlandığında rahatlıkla bilgisayar da kullanıyorsunuz. Ayrıca masadayanmak ve denge sağlama işine de yarıyor. Şimdilik cihazda bir fren yok, o yüzden çok hızlı hareket etmemenizi öneriyoruz. Tabii bu çembere bir de jeneratör takıp elektrik üretirseniz, elektrikler kesildiğinde bile bilgisayarınızı kullanabilirsiniz.
Yine de masa başından kalkıp, dışarıda temiz havada normal bir egzersiz yapmak isterseniz, en azından yanınızaSamsung Gear Fit aktivite bilekliği gibi bir cihaz alın da sporunuzu zevkli ve bilinçli olarak yapın.




Kaynak: silikonvadisi.tv
Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder