HTC Desire 510, Dünyanın İlk 64bit Android’i


HTC, dünyanın ilk 64bit işlemciye sahip Android telefonunu tanıttı. HTC Desire 510, HTC’nin şimdiye kadar piyasaya sunduğu en ucuz LTE’li telefon olarak da göze çarpıyor.
HTC Corporation CEO’su Peter Chou, konu hakkında “Sektör öylesine uzun bir süredir 4G etkisinden bahsediyor ki, bugün bu teknolojiden sadece çok küçük bir sayıda üst düzey cihazın yararlandığını unutmak işten bile değil. En son ve en iyi teknolojilere erişim, sadece en yüksek bütçelere sahip olanlar ile kısıtlı kalmamalı. Günümüzde insanlar akıllı telefonlarının mobil eğlence merkezleri olarak ikinci bir işleve sahip olmasını istemeliler. Mevcut yüksek ağ hızlarından yararlanarak en son filmler, TV programları ve albümlerin elde etmelerini sağlamak gerekiyor. Bunu ve daha fazlasını yapabilmesi, HTC Desire 510’u ideal bir mobil medya cihazı haline getiriyor.” açıklamalarında bulundu.
1,2GHz hızında çalışan 64bit dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 410 işlemciye sahip olan cihaz, 8GB dahili belleğe ve microSD kart yuvasına sahip. 4,7”lik ekranı 854 x 480 piksel çözünürlük sunan telefon, Android 4.4 KitKat işletim sistemiyle geliyor. 5MP kamerası, HTC Sense arayüzü, Dot View kılıf desteği de cabası.
Peki bu telefonun 64bit olması herhangi bir farklılık sağlıyor mu? Hayır. 64bit’in en büyük olayı 4GB+ RAM’e destek sunması olduğu için, 1GB RAM’e sahip olan bu cihaz 64bit’in nimetinden faydalanıyor diyemeyiz. Kaldı ki Android’in kendi bile 64bit desteği sunmuyor henüz. Ancak tüm bunlar, telefonun ilk 64bit telefon olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
HTC Desire 510’un, Ekim ayı içerisinde HTC satış noktalarından temin edilebileceğini belirtelim.
Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder