Dünyamızı gerçekten değiştirebilecek beş girişim


1- Peek
Peek düşük gelirli ülkelerdeki göz sağlığına çığır atlatabilecek bir proje. Küçük bir donanım ile akıllı telefonlara entegre olan sistem, göz hastalıkları konusunda uzman olmayan kişilerin göz muayeneleri yapabilmelerine olanak tanıyor.
2- Ohoo!
Alternatif bir su şişesi üreten Ohoo, sundukları jelatinimsi kap ile çevreye zararlı plastik şişelerin yerini almayı umuyor.
3- Pavegen
Pavegen, adımları enerjiye çevirmeyi amaçlayan bir proje. Geliştirdikleri teknoloji yollardaki ışıklandırmalara enerji sağlayabilir, yön ve reklam işaretleri için kullanılabilir.
4- Plan Bee
İklim değişikliği, hava kirliliği ve zararlı böceklerin zarar verdiği arı kolonileri için geliştirilmiş olan proje, kendi kendini izleyen ve olağandışı bir hastalık, tehlike gördüğünde sahibini uyaran bir arı kovanı olarak tanıtılıyor.
5- VIBE
VIBE günümüzde kullanılan normal elektrik devrelerinin yerine dijital veriyi titreşim ile ileten bir arayüz çözümü sunuyor. Böylece örneğin tek bir alüminyum plakadan tam fonksiyonel ve %100 geri dönüştürülebilir bir klavye üretilebiliyor.
Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder