UPS’in ABD Ofislerinde 3D Yazıcı Hizmeti Başladı


ABD kökenli posta ve kargo firması UPS, test amaçlı başlattığı 3D yazıcı hizmetlerini 100 farklı noktaya yaymaya karar verdi.

3D yazıcı teknolojisi ve tanınırlığı gittikçe artıyor, en son olarak komple bir otomobil basıldığını şaşkınlıkla gördük. UPS de bu yeni dalgadan yararlanmak isteyen firmalardan biri. 2013 yılında test olarak uygulamaya aldığı ofislerinde 3D yazıcı baskı hizmetlerini genişleterek farklı şehirlerde de sunmaya başlıyor.
UPS, mağazalarındaki 3D yazıcı hizmetlerinde kullanmak için, bu alanda bilinen bir marka olan Stratasys ile çalışıyor. Geçen sene 6 adet UPS mağazasında başlayan test programı beklendiğinden başarılı olmuş. Küçük işletmeler, startup firmaları, sanatçılar, girişimciler ve birçok farklı alandan profesyoneller UPS’in 3D yazıcı baskı hizmetlerini kullanmışlar.
Araştırma firması Wohlers’in 2014 sektörel raporuna bakılırsa, 2013 yılından bu seneye 3D yazıcı pazarı %21 büyüme göstermiş ve duracağa da benzemiyor. UPS de şimdi pilot mağazalarındaki “Stratasys uPrint SE Plus” model 3D yazıcı cihazlardan 100 mağazasına daha koymaya hazırlanıyor. Her ne kadar bu mağazaların çoğu New York ve Chicago gibi büyük şehirlerde bulunacak olsa bile, bir başlangıç olarak hiç fena değil. UPS’in bu hizmeti vereceği mağazalarının listesi, firmanın web sitesinde bulunabilir.

Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder