Sony’den İki Yeni Kulaklık Geldi: MDR-XB950BT ve MDR-1A


Sony, iki yeni kulaklık duyurdu.
Bu kulaklıklardan ilki, Bluetooth bağlantı teknolojisini kullanan MDR-XB950BT. NFC ile akıllı telefonlara tek dokunuşla bağlanabilen kulaklık, muhteşem tizler ile zengin ve güçlü bas sesvadediyor.
Sony’nin Extra Bass (XB) yelpazesindeki ilk BT kulaklığı olan MDR-XB950BT, ayarlanabilir metal kafa bandına sahip. Üst düzey malzeme kalitesine sahip olan kulaklığın nüyük 40mm sürücü birimlerinde, en derin alt bas titreşimin dahi kolaylıkla yeniden üretilebilmesi için yüksek manyetik yoğunluğa sahip neodimyum mıknatıslar bulunuyor. Dileyen kullanıcılar, Electro Bass Booster’I da aktive edebiliyorlar tabi.
Kulaklığın “Gelişmiş Doğrudan Titreşim” Yapısı ismi verilen özelliği de, sürücü birimi ile kulak zarı arasındaki boşluğu yalıtarak yoğun odaklı alt bas seslerin doğrudan yeniden üretimini güvence altına alıyor imiş. Beat Response Control’ün de, kulaklıkların üzerinde bulunan genişletilmiş bir havalandırma deliği ile artırılan yuva etkinliği yolu sayesinde kısa karakteristik sesli geliştirilmiş bas sesler elde edilmesini sağladığı belirtiliyor.
Ekim 2014’te piyasaya sunulacak kablosuz kulaklığın fiyatı hakkında şu anda bir bilgi yok arkadaşlar.Teknik özellikleri ise şöyle ürünün:
Renk seçenekleri
Siyah
Tip
Kapalı, Dinamik
Takma Tipi
Kafa Bandı
(circum-aural tip)
Sürücü Birimi
Φ40 mm, Dome tipi
Hassasiyet
102 dB/mW
Frekans özellikleri
3 Hz – 28.000 Hz
(Pasif çalıştırma)
20 Hz – 20.000 Hz
(A2DP:44,1 kHz Örnekleme)
Empedans
1 kHz’de 24 Ω
Maksimum giriş
1.000 mW
Pasif çalıştırma
Var (Kulaklık kablosu birlikte verilir)
Pil
Dahili Li-Ion şarj edilebilir pil
Pil ömrü
Maks. 20 saat
(1 saat şarjın ardından 7 saat aralıksız iletim mümkün)
Ağırlık (kablo hariç)
Yaklaşık 280 gr
Kutu İçeriği
Mikro-USB kablo
(yaklaşık 50cm),
Kulaklık kablosu
(yaklaşık 1,2m)

Japon devinin tanıttığı bir diğer kulaklık da, yüksek çözünürlüklü ses vadeden MDR-1A. 40mm HD sürücü birimlerine sahip olan ürünün, alt baslardan net tizlere kadar oldukça iyi ve yüksek çözünürlüklü bir ses üretimi sağladığı söyleniyor. MDR 1-A’nın alüminyum kaplı likit kristal polimer diyaframları da, istenmeyen gürültüleri en aza indirmekle görevli. Beat Response Control ile en zorlu baslar bile, kulaklık için çocuk oyuncağı.
Kulaklığın bir diğer özelliği de, basın bülteninde şöyle belirtilmiş: “Bir diğer yenilik ise, kulaklık kablosunun 4 telli yapısında sol/sağ kanallar arasındaki ses karışmalarını minimize etmek üzere ayrı topraklama kabloları kullanılması ve dengeli ses çıkışını desteklenmesi. Çıkarılabilir normal kabloyu tamamlayan ek bir kablo, yeni PHA-3 kulaklık amplifikatörü gibi dengeli ses çıkışına sahip cihazlara doğrudan bağlantıyı destekliyor. Ayrıca, gümüş kaplamalı OFC (Oksijensiz Bakır) kablo telleri de iletim sırasındaki sinyal kayıplarını azaltıyor.
Kardeşi gibi Ekim 2014’te piyasaya sunulacak olan kulaklığın fiyat etiketi henüz boş. Tüm teknik özellikleri ise aşağıdaki gibi.
Renk seçenekleri
Siyah
Tip
Kapalı, Dinamik
Sürücü Birimi
φ40 mm, Dome tipi
Hassasiyet
105 dB/mW
Frenkans tepkisi
3 Hz~100,000 Hz
Empedans
24 Ω (at 1 kHz)
Kapasite
1,500 mW
Fiş
Altın kaplamalı L biçimli Stereo Mini
Ağırlık (kablo hariç)
Yaklaşık 225 gr
Kutu içeriği
Kablo üstü kumanda ve mikrofonlu kulaklık kablosu (1,2m)
Kulaklık kablosu(1,2m)
Taşıma çantası

Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder