Tüm Ödemelerinizi Halledebilecek Giyilebilir Cüzdan


Token adlı giyilebilir bileklik konsepti tüm ödemelerinizi yapabileceğiniz yeni cüzdanınız olma iddiasında.
Token hem giyilebilir hem de ödeme sistemleri alanlarının gördüğü belki de en yenilikçi tasarım konsepti. Zira hesaplarınız ve ekstreleriniz, kredi kartlarınız, sanal paralarınız ve PayPal hesabınızdan oluşan hesap yelpazenizin hepsine bağlanabilen bir giyilebilir bileklik söz konusu. 

Bileklik kullanıcının parmak izi gibi kendine özgü biyometrik verisi, kullanacağı şifresi veya PIN'i ve sahip olduğu cihazdan oluşan özel bir güvenlik mekanizması sunuyor. Bu sayede bileklik, kaybolduğunda veya çalındığında kullanılamaz hale geliyor. 
Seattle merkezli tasarım stüdyosu Artefact Group tarafından geliştirilen konseptin sağlayacağı olanakların sonsuz olabileceği söylense de para transferi, kablosuz bağlantı üzerinden ticaret, sosyal işlemler ve esnek cüzdan yönetim bileklik için öne çıkmış senaryolar arasında.

Senaryoları biraz somutlaştırmak gerekirse, söz konusu sistem doğrudan bankanıza bağlı olduğundan para transferinizi kolayca gerçekleştirebileceksiniz. Olumsuz seçimlerimizi gördükçe daha doğru kararlar almaya yönelmemize dair içgörü önemsenerek bileklik harcamalarımızı daha kontrollü yapmamıza yardımcı olacak şekilde tasarlanmış. Yani akıllı cüzdan kavramının hakkını verecek bir bileklikle karşı karşıya olacağız. Alışverişteyken satıcının Wi-fi bağlantısı üzerinden ürün bilgisi ve ödeme işlemi için gerekli detayı parmağınızla dokunarak görebileceğiniz gibi kişiselleştirilmiş öneriler de alabileceksiniz, ki bu satıcılar için de cazip bir imkan. Ek olarak bilekliğin güvenlik sisteminin de dolandırıcılıkları önleme ve denetleme gibi konularda finans enstitülerinin işini kolaylaştırabileceği düşünülmüş.
Token, Artefact Group'un yenilik programı olan Startefact kapsamında geliştirilen ilk tasarım konsepti olma özelliği taşıyor.
Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder