Cyanogen, Google'ın milyar dolarlık teklifini geri çevirdi


Google'ın Cyanogen'i satın alma hamlesi başarılı olamadı.

En büyük üçüncü mobil platform olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Cyanogen A.Ş. The Information sitesinin haberine göre Google’ın yakın takibinde. Hatta Google’ın Android-Chrome takımı lideri Sundar Pichai aracılığıyla Cyanogen A.Ş.’yi satın almak için 1 milyar dolarlık bir teklifte bulunduğu iddia ediliyor. Cyanogen A.Ş. ise Google’dan gelen bu teklifi reddederek hedefleri doğrultusunda yol almaya devam edeceğini belirtti.
Daha öncesinde sadece özel ROM’lar şeklinde mobil cihazlarda yer alan Cyaongemod, şirketleşme sürecini geçtiğimiz yıl tamamladı. Ekip hazırlamış olduğu yazılımlarla Oppo N1 ve OnePlus One modellerinde resmen yer aldı. Bu hamle şirketin Android ekosisteminde Google tarafından da resmen tanınması anlamına geldi.
Cyanogen A.Ş. yatırımcılarından gelen bilgililere göre şirket, Hintli üretici Micromax ile anlaştı. Önümüzdeki süreçte Cyanogen-Micromax imzası taşıyan giriş seviyesi akıllı telefonlar görebiliriz. Cyanogen ayrıca önümüzdeki yıl OnePlus One’ın devam modelini de kullanıcılarla buluşturacak. 
Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder