HTC satışlardaki düşüşe rağmen kâr etti


ikinci çeyreği kârlı kapatan HTC üçüncü çeyrekte de bu durumu sürdürdü.

Mobil dünyasının yenilikçi firmalarından HTC uzun bir aradan sonra 2014 yılı ikinci çeyreğini kâr elde ederek kapattı. Tayvanlı üretici bu yıl üçüncü çeyrekte de kâr etti fakat satışlarda düşüş söz konusu.
2014 yılı üçüncü çeyrek mali raporunu kamuoyuyla paylaşan Tayvanlı üretici 1.38 milyar dolar gelir ettiğini açıkladı. Net kâr ise 21.1 milyon dolar olarak açıklandı. Şirket ikinci çeyrekte ise 2.15 milyar dolar gelir ve 75.5 milyon dolar net kâr açıklamıştı.
HTC’nin 3. çeyrek satışları temmuz ayında %33 düşüş, ağustosta %10 artış ve eylül döneminde ise %7.9’luk bir düşüş yaşadı. Son ayda yaşanan düşüşte iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ın etkisini görebiliriz.
HTC üst kategoride konumlandırılan Butterfly 2, Windows Phone tabanlı One M8, pazar hacmi genişletilen Desire 510 ve Desire 610 ile 2014’ün son çeyreğinde de kâr etmeyi sürdürmek istiyor. Şirket ayrıca ekim sonunda Tegra K1 işlemcili Nexus 9 tablet ve yine ekim döneminde One M8 Eye ve Desire Eye modelleriyle kullanıcıların karşısına çıkacak. 
Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder