Fabric, Twitter’ın Yeni Uygulama Geliştirme Platformu


Sosyal medya servisi Twitter, API engellemesi ile arasını bozduğu geliştiricileri kazanmak için Fabric isimli yeni bir platform hazırlıyor.

Kısa mesajlı mikroblog sitesi Twitter, her zaman karşımıza güzel haberlerle gelmiyor. Rusya’da yasaklanması veya servisi kullanan kişilerin yaklaşık %10’unun aslında bot olması gibi can sıkıcı haberler de çıkıyor meydana. Ama hala çok popüler olan sosyal medya aracının yoğun kullanımı devam ediyor.
Fakat 2011 civarında Twitter’ın uygulama geliştiricilerle yaşadığı küçük krizi unutmadık. Twitter durup dururken API(Application Programming Interface – Uygulama Programlama Arayüzü) desteğini kaldırıp tonla geliştiriciyi mağdur etmişti. Uygulamalarının içinden Twitter mesajlarına ulaşmayı sağlayan veya mesajları gösteren bir sürü uygulama bu yüzden işlevsiz kaldı veya iptal edildi.
İşte şimdi yeni nesil sosyal medya servislerine karşı toprak kaybetmek istemeyen, daha fazla noktada görünmek ve bu sayede reklam payını artırmak isteyen Twitter, uygulama geliştiriciler ile arasını düzeltmek istiyor. “Fabric” isimli yeni bir uygulama geliştirme platformu hazırlayan Twitter, bu sayede daha fazla mobil uygulamanın içine dahil olmayı planlıyor.
Tabii tüm bu uğraşların, kullanıcıların daha fazla kişisel bilgisinin toplanması ve reklam amaçlı olarka kullanılması anlamına geldiğini de unutmamak gerekli. Bir de Twitter üzerinden satış özelliği açılınca, bu mikroblog servisinin yayılımı iyice artacak demektir.
Her ne kadar dünya çapında yoğun şekilde kullanılsa bile, bazen Twitter izinsiz retweet attırma gibi tuhaf uygulamalar ile canımızı da sıkmayı başarabiliyor. Yine de bu mavi kuşlu kısa mesaj servisini seviyoruz.
Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder