Muzlardan Elektronik Bir Piyano Yapmak Mümkün


Kim neden muzlardan tuşları olan bir piyano yapmak ister, ona emin değiliz ama isteyen varsa artık böyle bir cihaz mümkün.

Muzdan piyano yapmak, bize daha önce gördüğümüz okul otobüsünden ev üretme veya LEGO parçaları ile elektronik müzik yapmak gibi tuhaf ama yaratıcı projeleri hatırlattı. Ama dahası var, bu anlatacağımız cihaz sadece muz değil, evinizde bulacağınız tonla başka nesneyi de kullanabiliyor.
More Than Just A Banana Piano” ismi verilen cihaz, eski MIT (Massachusetts Institute of Technology) öğrencileri tarafından tasarlanmış. 11 klavye tuşunu ve çeşitli mouse hareketlerini dışarıdan elektrik bağlantılarına eşleyen bir devre kartından oluşuyor. Bu devre kartının çıkışlarına elektrik geçiren herhangi bir şey bağlayıp buton gibi kullanabilirsiniz. İster muz, ister limon, bozuk para, bitkiler, oyun hamuru, pastel boya kalemleri ve aklınıza gelen her şey.
MaKeyMaKey” isimli web sitesinde her türlü yeteneğini görebileceğiniz devre kartı, sadece piyano yapmaya değil, mesela oyun kumandası yapmaya da yarıyor. Devre kartının bağlantı noktalarına ucu timsah klipsli kablolar takarak ve bunları çeşitli nesnelere bağlıyorsunuz. MaKeyMaKey devre kartını da USB ile bilgisayarınıza gösterip çok ilginç projelere ulaşabilirsiniz.

Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder