Youtube yeni özellikleri ile dikkat çekiyor


Birkaç ay içerisinde sunulacak olan yeni özellikler arasında daha hızlı çerçeve hızı seçenekleri, yeni ses efektleri ve daha kolay hayran fonlama seçenekleri bulunuyor.
Youtube yaratıcı aracı için yeni özellikler Youtube Creater Blog’unda Matthew Glotzbach tarafından yayınlandı.
Yeni araçlardan biri olan “Youtube Creator Studio” içerik üreticilere kullanıcı analizlerini daha kolay görüntüleme ve değerlendirme sunarken videolarını yönetmek için de ek kolaylıklar getirecek. Android platformu için sunulan araç gelecek haftalarda bplatformuna, ardından da masaüstü platformlarına gelecek.
Diğer bir yenilik de ses kütüphanesinin binlerce ses efektini içerecek şekilde geliştirilmesi olacak. Kütüphanede şimdiye kadar sadece ücretsiz müzik parçaları bulunuyordu.
Çerçeve hızlarını da geliştirecek olan Youtube artık 48 – 60 arası fps’leri de destekleyecek.
Yeni gelen bir diğer önemli özellik ise içerik üreticilerinin artık izleyicilerden herhangi bir sebep için bağış alabilecekleri bir araç. Bugüne kadar sevdikleri kanalları desteklemek isteyen kullanıcılar KickStarter,IndieGogoPatreon ve birçok benzeri platformu kullanıyorlardı.
Popüler video portalında son olarak kullanıcıların da videolara altyazı gönderebileceği bir araç sunulması planlanıyor. Yeni özellikler içerik geliştiricilere yaratıcı içerik üretim aşamasında yardımcı olacak.

Bu gelişmelerin tamamı Youtube için içerik üretenler kadar bu alana yeni girecek kullanıcıların da ufkunu açacaktır. Elbette Youtube gibi yayın platformlarının bu şekilde gelişmesi ve profesyonel yayın araçlarını basitleştirmesi konvansiyonel yayın kanallarının kesinlikle hoşuna gidecek bir gelişme değil. Öte yandan Youtube’un bu gelişmeleri Amazon tarafından 970 milyon dolara satın alınan Twitch gibi yenilikçi video platformlarına karşı da bir önlem olduğu şeklinde de yorumlayabiliriz.
Ülkemiz açısından bu gelişmeye bakacak olursak; maalesef ülkemizde genişbant bağlantı hızlarında yükleme (upload) hızları yükseltilmediği sürece video yayıncılığı konusunda serbest girişimcilerin ve elbette işletmelerin önünde teknik altyapı maliyeti her zaman bir engel olacak. Bunu aşmak simetrik internet hatları ile mümkün ancak bu hatların maliyetleri maalesef oldukça yüksek. Türkiye’nin sayısal gündemi ve dijital hedefleri için, Youtube gibi kanalları kullanması hatta bir adım öteye geçerek bu tarz kendine ait kanallar oluşturması için, bir an önce genişbant açmazını çözmesi gerekiyor.
Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder