Ello reklamsız yola devam etmeye söz verdi


Geçen ay patlayan yeni sosyal medya sitesi Ello yatırımcılardan 5.5 milyon dolar topladı. Üstelik şirketin yöneticileri tarafından imzalanan bir sözleşme ile kullanıcılara reklamsız bir site sunmaya devam edeceklerini belirtiyor.
Şirket 450 bin dolarlık fonlarını hem on kat arttırmayı başardı hem de kullanıcı bilgisi veya reklam satmadan yollarına devam edecekleri sözleşmeyi imzaladı. Böylece kullanıcılara verdikleri sözü de tutmuş oldu.
Ello CEO’su Paul Budnitz konuyla ilgili yasal olarak tamda olmasını istedikleri gibi bir yol yarattıklarını ve Ello’yu yücelteceklerini belirtti. Sözleşmeyi imzalayanlar, Ello’nun birkaç aydır bu kadar büyümesinin nedeninin insanların reklam satıcıları tarafından manipüle edilmeden arkadaşlarıyla iletişim kurmaya ve güzel şeyler görmeye hevesli olduklarından kaynaklandığını belirtti.
Sözleşmede Ello’nun kullanıcıya özgü verileri satmak veya üçüncü parti adına ücretli reklamları görüntülemek için bir anlaşma içine asla giremeyeceği özellikle belirtiliyor. Buna ek olarak, gelecekteki sahiplerinin ve yatırımcılarının da böyle bir hakkı olamayacak.
Ello iki ay içinde 1 milyondan fazla üyeye sahip oldu ve Wired’a göre 3 milyon kişi daha katılmayı bekliyor. Çalışma politikaları ve reklamsız bir sosyal ağ olma istekleri de Ello’yu Facebook karşıtı bir site olarak gösteriyor.
Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder