Apple Pay ile ilgili bilmeniz gerekenler...


Geçtiğimiz aylarda ABD’de kullanıma sunulan Apple Pay’in Avrupa mesaisi başlıyor. Avrupa’da kullanıma sunuldaktan sonra Türkiye’de de kullanıma sunulacak.
Apple Pay sayesinde kullanıcılar Amerika’da özellikle McDonald’s ve Migros gibi yerlerde iPhone 6 veya iPhone 6 Plus telefonlar kullanarak ödeme yapabiliyorlar. Bu işlem kullanıcının beğenisini kazanmış olacak ki şimdiden 1 milyon kişi tarafından kullanılıyor. Bu şekilde ödeme yapan her 100 kişiden 1’i tarafından kullanıldığı anlamına taşımaktadır ve ülkedeki kredi kartlarının yüzde 90’ı ile uyumlu hale geldiği görülmektedir. Bu gösterişli hizmet sayesinde, kredi kartınızı sisteme bir kez okuttuktan sonra, yanınızda cüzdan ya da kart taşımak zorunda kalmayacaksınız. 

Kasada ödeme yapacağınız zaman iPhone 6 ya da Apple Watch’inizi POS cihazına yaklaştıracaksınız ve ödeme gerçekleşecek. İşte sistem bu kadar basit. Kredi kartlarını NFC teknolojisi ile birleştiren ödeme sisteminin uzun vadede bu alanda hizmet veren online ödeme sistemi PayPal’in sektördeki küresel liderliğine son verebileceği düşünülüyor. Apple, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus kullanıcılarının kredi kartlarını akıllı telefonlarına yüklemelerine ve bu sayede ödeme yaparken akıllı cihazlarını kullanmalarına izin veriyor. 2015’in ilk yarısında Avrupa’da ilk olarak İngiltere’de kullanıma sunulacak.

İngiltere’de bulunan bankalar bu uygulamaya için heyecanlarını gizleyemiyorlar. Tüm bankaların onay vereceği bu sistem Avrupalı kullanıcılar tarafından nasıl rağbet göreceği şimdiden merak konusu. Turkiye’de henüz yeni mağaza açmaya başlayan Apple’ın Avrupa pazarında ürünü kullanıma sunduktan kısa bir süre sonra Türkiye’de de kullanıma sunmayı amaçlanmadığı söylenmekte 
Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder