iOS Daha fazla harcatıyor...


IBM tarafından Noel sezonunda yürütülen yeni araştırma, iOS kullanıcılarının Android kullanıcılarına kıyasla çok daha fazla para harcadığını gösterdi.
Belirli bir standartın üstünde cihazlar üreten Amerikalı teknoloji devi Apple‘ın fiyatlarını da bu standarta uygun tuttuğu göz önüne alındığında Apple kullanıcılarının belirli bir gelir seviyesinde olması gerekiyor. 

Bu durum göz önüne alındığında iOS kullanıcılarının farklı fiyat aralıklarına dağılan Android kullanıcılarından daha zengin olduğu tahmin ediliyor olsa da, tercih unsuru bu karşılaştırmaya dahil olduğu için kesin bir kanıya varmak pek de mümkün olmuyordu. Ancak Amerikalı teknoloji firması IBM tarafından geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir araştırma, iki işletim sisteminin kullanıcıları arasındaki farkı gözler önüne serdi. Alışveriş dünyası için en önemli tarihler arasında yer alan Noel sezonunda iOS ve Android kullanıcılarının online alışveriş hareketlerini izleyen IBM, iOS kullanıcılarının Android kullanıcılarına göre çok daha fazla para harcadığını, yani kısacası çok daha zengin olduğunu tespit etti. 

IBM tarafından yayınlanan bu araştırmaya göre Noel sezonunda mobil cihazlarından online alışveriş yapan kullanıcıların yüzde 57.1’i iPhone ve iPad kullanıyordu. Apple kullanıcılarının bu dönemde kişi başı 97.28 dolar harcama yaptığını belirten IBM, buna karşılık Android kullanıcılarının kişi başı 67.40 dolar harcama yaptığını açıkladı. İki işletim sisteminin kişi başı düşen harcama miktarları arasında yüzde 44.3’lük bir fark olduğu göz önüne alındığında, uzun süredir bilinen bu gerçek artık kanıtlanmış oldu. 
Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder