Bu klavyede her tuş bir ekran


Piyasada satılan klavyelerde çok ilginç ve farklı ürünler görmek pek mümkün değil. Ya özel yapım bir klavye bulmayı deneyeceksiniz, ya kendiniz ilginç bir şeyler yapacaksınız veya sıkı bir oyuncu klavyesi alacaksınız. Ama Jaasta firması size tam anlamı ile özelleştirebileceğiniz bir ürün sunuyor.
Jaasta klavyenin her tuşunun altında minik bir e-ink ekran bulunuyor. Aynı e-kitap okuyuculardaki teknoloji ile çalışan bu tuşlardaki semboller, istenildiği zaman değiştirilebiliyor. Mesela farklı dillerde tuş takımı gerektiği zaman, anında klavyedeki tuşlar değişiyor ve istediğiniz dile dönebiliyor. 

Tek kullanım alanı bu da değil, eğer Photoshop, Illustrator veya Office programlarını kullanırken özel butonlara (kısayollar gibi) ihtiyacınız varsa klavyenin tuşlarını istediğiniz gibi ayarlamanız ve kaydetmeniz mümkün. Bu klavye sadece değişen tuşlara sahip değil, aynı zamanda kablosuz ve akıllı televizyon benzeri cihazlarla çalışabiliyor. Windows ve Mac desteği var, Linux desteği ise yakında geliyor. Her ne kadar tuşlar birer ekran olsa da, aynı e-kitap okuyucu mantığı ile çalıştığı için pili 1 ay kadar tükenmeden gidebiliyor.







Mynet



Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder