Bluetooth 4.2 ile eşyalar internete kavuşuyor


Henüz Bluetooth 4.1 bile elektronik cihaz sektöründe yeterince yaygınlaşmamışken Bluetooth geliştirme grubunun Bluetooth’un yeni versiyonu olan Bluetooth 4.2’yi duyurduğu görüldü. Bluetooth kullanılan akıllı cihazların artmasıyla bu teknolojinin gelişmesi de daha önemli bir hal almış durumda. Yeni gelen 4.2 sürümünün eski versiyonuna oranla iki buçuk kat daha hızlı bir sürüm olduğu belirtildi. Güvenliğe önem veren geliştirme grubunun üst seviye güvenlik optimizasyonları sunduğu görülüyor. 

Bu açıdan yeni gelen güvenlik önlemleri sayesinde bu sürümü kullanan cihazların sinyalinin takip edilmesi de daha zor hale geldi. Bluetooth 4.2 sürümüyle beraber gelen yeniliklerden biri olarak en önemli katkısının akıllı cihazların bir aracıya gerek kalmaksızın Bluetooth üzerinden internete bağlanabilmesi olarak karşımıza çıkıyor. 

Bu özellik sayesinde bluetooth üzerinden rahatlıkla akıllı cihazlarınızı kontrol edebilmeniz ve internette rahatlıkla gezinti yapabilmeniz de mümkün olacak. Bluetooth 4.1 sürümüne sahip olan cihazların internete bağlanabilmesi için wifi yongası ya da mobil uygulamalar üzerinden bağlanabildiğini görebiliyorduk. Ancak yeni gelen sürüm sayesinde geliştirme grubunun bu zorluğu ortadan kaldırdığını görebilmek mümkün olacaktır. 

Yani wifi yongası ya da mobil uygulamaya ihtiyaç duymanız kesinlikle söz konusu olmayacaktır. Akıllı cihazların günümüzde kullanımının hızla artmasıyla beraber geliştirilen yeniliklerin de kullanımı çok büyük ölçüde kolaylaştıracağını görebilmek mümkündür. Bu sürüm ile işiniz çok daha kolay hale gelecek ve cihazlarınızı çok daha rahat yönetebilmeniz de mümkün olacaktır. 2015 yılında karşımıza çıkacak olan Bluetooth 4.2 versiyonuna sahip cihazları kullanarak işlemlerinizi çok daha rahat bir şekilde yapabilmeniz mümkün olacağı gibi çok daha hızlı işlem yapabilmeniz mümkün olacaktır. Ayrıca işlemlerinizin süresi de kısalacağından dolayı zamanınızı çok daha eğlenceli bir şekilde kullanabilmeniz de mümkün olacaktır. Bir önceki yazımız olan Minecraft Fenomeninden Uygulama başlıklı makalemizde Minecraft Fenomeninden Uygulama hakkında bilgiler verilmektedir.







teknolojinews.com
Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder