iPhone 6S işlemcisini Samsung üretecek

Önümüzdeki aylarda piyasaya sürülmesi beklenen iPhone 6S’de yer verilecek olan A9 işlemcinin üretimini Samsung ve Globalfoundries gerçekleştirecek. 

Geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü yeni amiral gemisi akıllı telefonları iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’la büyük başarıya imza atan Amerikalı teknoloji devi Apple‘ın bu yıl hangi telefonları piyasaya süreceği merak konusu olmaya devam ederken, bu telefonlar hakkında ilk detaylar gün yüzüne çıkmaya başlıyor. Apple tarafından bu yıl piyasaya sürülecek olan telefonlardan birinin iPhone 6S olacağı artık neredeyse kesinleşirken, telefonun işlemcisini hangi firmaların üreteceği de belli oldu. 

iPhone 6S‘de yer verilecek olan A9 işlemcileri üretecek firma, Apple’ın akıllı telefon pazarındaki en önemli rakibi olarak görülen Güney Koreli teknoloji devi Samsung’dan başkası olmayacak. Samsung tarafından geliştirilen 14nm FinFET teknolojisiyle üretilecek olan A9 işlemci üretiminin yüzde 70’ini Samsung ve Samsung’un bu yeni teknolojiyi paylaştığı Globalfoundries üstlenecek. Bu yüzde 70’lik bölümün büyük bir kısmını Samsung‘un Güney Kore’deki birimlerinin üreteceği, Globalfoundries’in ise olası bir üretim sorununa veya satışların beklentileri aşması durumuna karşı önlem olarak üretim yapacağı söyleniyor. 






Mynet
Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder