“Apple elektrikli otomobil üzerinde çalışıyor”


Wall Street Journal’n paylaştığı habere göre Apple, yüzlerce mühendis ile “Project Titan” adı verilen bir elektrikli otomobil üzerinde çalışıyor.
iCar dedikoduları ilk kez Steve Jobs döneminde ortaya çıkmıştı. “Apple’da sonraki adım otomobil üretimi mi?” sorusu bir kez daha Mercedes-Benz’in Silikon Vadisi’ndeki Ar-Ge biriminin başkanı ve CEO’su Johann Jungwirth’ün işe alımıyla gündeme geldi. Yeni gelişmeler otomobil konusunda başka uzmanların da işe alındığı ve Apple’ın yeni otomobil tasarımları üzerinde çalıştığı yönünde.
Financial Times kaynaklarından biri üç ay önce Apple’ın CarPlay üzerinde çalıştığını düşündüğünü ancak artık otomobil üretimi üzerinde durulduğunu düşündüğünü ifade etti. Times’a göre ise Jony Ive’ın başında olduğunu Apple’ın endüstriyel tasarım ekibi, otomotiv yöneticileri ve mühendisleri ile düzenli toplantılar yapıyor.
Pazartesi günü bir konferansta konuşan Apple’ın CEO’su Tim Cook’tan da dedikoduları ateşleyen bir açıklama gelmişti. Cook, CarPlay’in Apple açısından geleceğin anahtarları arasında yer aldığını söylemişti. Times’a göre ise Apple, navigasyon ve bilgi-eğlence yazılımlarının ötesinde adımlar atmaya hazırlanıyor. Apple’ın yapımına devam edilen yeni yönetim merkezinde büyük bir Ar-Ge merkezi inşasının da yer alacağı biliniyor. Çoğu otoriteye göre burası Apple’ın gelecekteki otomobillerinin şekilleneceği yer olacak.
Şimdilik tüm bu gelişmeler bir takım sebep-sonuç ilişkilerine ve çıkarımlara dayanıyor ancak Apple’dan sürpriz bir otomobil gelme konusundaki ipuçlarının da hızla arttığını belirtmekte fayda var. Gelişmeleri izlemeye devam edeceğiz.
Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder