Banner reklamlarınıza kimler neden tıklıyor?


Aktif internet kullanıcılarının büyük bir bölümü artık banner reklam körlüğüne yakalanmış diyebiliriz. Bir çok kullanıcı adblocker gibi uygulamalar ile internet sitelerindeki reklamları engelliyor ve görmüyor.
Diğer bir kullanıcı kitlesi de mümkün olduğunca dikkatli davranarak reklamlardan kaçınıyor. Peki bu durumda yaptığınız banner reklamlarına kim tıklıyor? Neden tıklıyor?
Yapılan araştırmalar gösteriyor ki internette yapılan banner reklamlarına en çok tıklayan kişiler 55 yaş ve üzerindeki yetişkinler. Bunun nedeni genç yaştan itibaren maruz kalmadıkları internet reklamları olabilir. Tabi gerçekten de ilgilerini çekiyor olabilir.
15-24 yaş arası internet kullanıcılarının yüzde 58’i banner reklamlara tıkladıklarını belirtiyor. Üniversite ve daha yüksek eğitim almış kişilerin yüzde 71’i son 6 ay içerisinde en az 1 kere reklamlara tıkladığını belirtirken lise ve daha altı eğitim almış kişilerin yüzde 59’u son 6 ay içerisinde reklama tıkladığını belirtiyor. Ben bu veriyi görene kadar eğitim seviyesi ve tıklama oranları arasında doğru bir orantı olduğunu tahmin ediyordum, yanılmışım.
İnternet kullanıcılarının yüzde 39’u reklamlara tıklıyor çünkü zaten ilgilendikleri ve/veya ilgilenebilecekleri ürünlerle ilgili reklam görmek onları etkiliyor. (Facebook yeniden hedefleme reklamları 1 – Facebook yeniden hedefleme reklamları 2)
Aşağıdaki infografiği inceleyerek çok daha fazla detaya ulaşabilirsiniz.


Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder