Hepsiburada.com'un Yüzde 25 Hissesi Abraaj Group'a Satıldı


1998 yılında kurulan ve sadece internet üzerinden hizmet veren alışveriş sitesi Hespiburada.com’un yatarım süreci sonuçlandı. The Abraaj Group, yaptığı yatırımla alışveriş sitesinin yüzde 25’ine sahip oldu. 

Gelen haberlere göre alışveriş sitesi, bu yatırımla Mayıs 2015’te pazar yeri platformunu genişletecek ve bilgi işlem, mobil alışveriş odaklı projelerine hız verecek. Abraaj Group, Afrika, Latin Amerika, Orta Doğu, Güney Asya, Güneydoğu Asya, Türkiye gibi hızlı gelişen pazarlara yatırımlar yapıyor ve 300’ün üzerinde çalışanıyla İstanbul, Mexico City, Dubai, Bombay, Nairobi ve Singapur’daki merkezlerinde 25 ofis üzerinden çalışmalarını yürütüyor.10 sektörde 200’den fazla şirkete yatırım yapan Abraaj, 2007 yılından bu yana Türkiye’deki 9. yatırımı gerçekleştirdi. 


Doğan online ailesinin üyesi olan Hepsiburada.com yaklaşık 15 milyon ziyaretçiye hizmet veriyor ve 10 yıliçerisinde gelirini 25 kat arttırdığı söyleniyor. Bu arada Abraaj Group’un alışveriş sitesine ne kadar yatırım yaptığı kesin bilinmiyor ancak ortalama rakamın 400 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor. 
Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder