iPad’i Çizim Tabletine Dönüştüren Uygulama: Astropad


Grafik tasarımıyla ilgilenenler için önemli bir etken olan çizim tabletleri piyasada yüksek fiyatlarda bulunuyor ve işin içine kalitede girince satın alması biraz zor olabiliyor.Astropad adı verilen bu uygulama, iPad’i çizim tabletine çevirerek tasarımcılara kolaylık sağlıyor ve masraftan kurtarıyor.

Mac ve iPad’e yüklenen uygulamayla çalışan bu sistem,iPad’e yapılan çizimleri birebir olarak Mac ekranına yansıtıyor. 60 FPS’te çalışan uygulama herhangi bir gecikme olmadan çizimi anında Mac’e aktarabiliyor. 

iPad’in diğer bir artı yönü ise Retina ekranı oluyor. Yüksek çözünürlüğe sahip olan ekranı ile çizim yaparken her ayrıntı gözlemlenebiliyor.



Fakat olumsuz olan diğer bir yönü ise, iPad'in parmakla kullanılmak üzere tasarlanmış olan dokunmatik hassasiyeti oluyor. Uygulamanın çizim tabletlerinden çok daha uygun bir fiyata satılması elbette ki bu sorunu göz ardı etmeye yetiyor.

Bahsi geçen Mac uygulaması normalde 127 TL’ye satılıyorken, öğrencilere 50 TL’ye satılmakta. iPad’de bulunan uygulama ise ücretsiz bir şekilde indirilebiliyor.
Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder