Apple Harita Servislerini Güçlendirmek Adına Coherent Navigation’u Satın Aldı


Apple, küçük şirketleri satın alarak harita ve navigasyon servislerini güçlendirme çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Cupertino merkezli şirketin bu planı doğrultusundaki en son hedefi ise Kaliforniya eyaletinin Bay Area şehrinde bulunan Coherent Navigation oldu. GPS ve navigasyon teknolojileri üzerine odaklanan Coherent Navigation, bundan böyle çalışmalarını Apple şemsiyesi altında devam ettirecek.
Söz konusu satın almaya ilişkin haber ilk olarak MacRumors sitesi tarafından yayınlanırken, Apple da The New York Times’a gönderdiği bir açıklamayla satın almayı doğruladı. Apple tarafından The New York Times’a gönderilen açıklamada ise fazla bilgi verilmezken, Apple’ın dönem dönem küçük teknoloji şirketlerini satın aldığı ve bu doğrultudaki planlarını da genellikle paylaşmadığı hatırlatıldı.
MacRumors ise satın alma öncesinde bazı Coherent Navigation çalışanlarının Apple’a katıldığını hatırlattı. İki taraf arasında gerçekleştirilen anlaşmanın yetenek transferi mi yoksa teknoloji transferi mi odaklı olduğu henüz bilinmiyor. Apple daha önce Locationary, Embark, Hop Stop, WiFiSLAM ve BroadMap gibi navigasyon şirketlerini satın almıştı.
Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder